Πάνε Στρασβούργο Τορναρίτης και Ευσταθίου για ΚΣΣΕ

Κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπία στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2021 της ΚΣΣΕ

Οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης και Κωστής Ευσταθίου, επικεφαλής και μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν την Κυριακή στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν μεταξύ 21 και 24 Ιουνίου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι τη Συνέλευση θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε συνάρτηση με το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid 19, η αξιολόγηση της δεκάχρονης πορείας εφαρμογής της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και η εκπόνηση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Διασπορά.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συνόδου, η ΚΣΣΕ θα εκλέξει τους Δικαστές εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κροατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη Συνέλευση θα  προσφωνήσει ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας Péter Szijjártó, εκπροσωπώντας την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τρέχον εξάμηνο.

(ΚΥΠΕ)

Tags
 
27318