Παραιτήθηκε από την Κυβέρνηση ο Βασίλης Πάλμας

Αυτούσια η επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

>>UPDATE: Νεός Υφυπουργός παρά τω Προέδρω ο Κυριάκος Κούσιος<<

Την παραίτηση του από Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω ανακοίνωσε σήμερα ο Βασίλης Πάλμας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδηοι λόγοι παραίτησης του είναι προσωπικοί.

Αυτούσια η επιστολή:

σρξ

Αυτούσια η δήλωση του Β. Πάλμα:

Με την υποβολή της παραίτησης μου, για καθαρά προσωπικούς λόγους, που τίθεται σε ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου 2022, από τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τόσο για την άψογη, ειλικρινή και στενή συνεργασία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, όσο και για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

Υπηρέτησα από την τιμητική θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, σε μια ομολογουμένως κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, αλλά συγχρόνως καθοριστική και με σημαντικές αποφάσεις που θα έπρεπε να ληφθούν – και έχουν ληφθεί, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως Κυβέρνηση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταφέραμε να πετύχουμε αναμφίβολα πολλά.

Για αυτή την άριστη και αγαστή συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω θερμά τις/τους συναδέλφους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Ευχαριστώ, επίσης, θερμά όλες και όλους, συνεργάτιδες και συνεργάτες, φίλες και φίλους μου, στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τη στήριξη και την πολύτιμη συνεργασία τους.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες/ους τις/τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την ειλικρινή συνεργασία.

Ποιος είναι ο Βασίλης Πάλμας

Ο Βασίλης Πάλμας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1964. Αποφοίτησε το 1982 από το Γυμνάσιο Κύκκου Αρρένων. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 45Ο Τάγμα Διαβιβάσεων (Τ.Δ.Β.) ως Λοχίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Δημόσια Διοίκηση και Διεθνείς Σχέσεις.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ) και Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Υπηρέτησε στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου ως Διευθυντής Τύπου του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου «Λατομεία Φαρμακά». Πριν τον διορισμό του ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, υπήρξε μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

Ήταν νυμφευμένος με τη Δικηγόρο Αγγελική Χριστοδούλου Πάλμα, η οποία απεβίωσε τον Μάρτιο του 2020, σε ηλικία 45 ετών. Με την Αγγελική έχουν αποκτήσει ένα γιο.

Scan (1).pdf544.53 KB
 
27800