Παρέδωσε 140 ιατρικές στολές στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Άντρος

Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια χρειάζονται τη στήριξη μας, σημείωσε

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, παρέδωσε σήμερα 16 Απριλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στολές για γιατρούς και νοσηλευτές.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Νοσοκομείο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε:

Δείτε επίσης: Θα κάνουμε Πάσχα; Τι λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

«Εκτιμώντας την προσφορά του ιατρικού και παραϊατρικού  προσωπικού στο Νοσοκομείο, θέλουμε να συμβάλουμε στη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων με μια μικρή εισφορά  σε στολές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Επιδίδουμε λοιπόν γύρω στις 140 στολές για γιατρούς και νοσηλευτές, επιχειρώντας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ  για την ανιδιοτέλεια με την οποία παρέχουν τις υπηρεσίες τους αυτό το δύσκολο χρόνο που υπάρχει πανδημία στην Κύπρο.

Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια χρειάζονται τη στήριξη μας. Έχουν σηκώσει το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας και θεωρούμε ότι ο κάθε ένας από εμάς και κύρια, βέβαια, η κυβέρνηση θα πρέπει να τα στηρίξει. Επειδή ακριβώς, εμείς συνειδητοποιούμε ότι μετά την κρίση της πανδημίας θα αντιμετωπίσουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, θεωρούμε ότι τα πέντε χρόνια τα οποία είχαν καθοριστεί, κατά τη διάρκεια των οποίων το κράτος θα στηρίζει τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, χρειάζεται να παραταθεί. Καλούμε την κυβέρνηση από τώρα να απευθυνθεί στην ΕΕ να ζητήσει παράταση. Θεωρούμε ότι υπάρχει επαρκής δικαιολογία, είναι η πανδημία η οποία έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και θα πρέπει αυτό το πράγμα να το διεκδικήσουμε από τώρα.

Θέλω για ακόμα μια φορά να σας συγχαρώ για τη δουλειά την οποία κάνετε. Μέσω εσάς να συγχαρώ τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό στα νοσοκομεία, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια και με πάρα πολύ προσπάθεια παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον κυπριακό λαό».

Με τη σειρά του, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Κυριάκος Γεωργίου ευχαρίστησε για το ΑΚΕΛ για το ενδιαφέρον και τη στήριξη του στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και το σύστημα υγεία γενικότερα και δήλωσε:

«Η παρουσία σας εδώ είναι έμπρακτη στήριξη για το προσωπικό του Νοσοκομείου το οποίο εργάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις πανδημίας και παράλληλα να εξυπηρετήσει όλους τους υπόλοιπους ασθενείς. Σας ευχαριστούμε, επίσης, γιατί η έμπρακτη στήριξη και δωρεά σας θα βοηθήσει να επιλύσουμε και κάποια θέματα τα οποία αντιμετωπίζουμε, για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτό τον αγώνα, τον οποίο έχουμε να κάνουμε απέναντι στην πανδημία».