Παρέμβαση Αβέρωφ για επίλυση αδιεξόδου για φακέλους&προϋπολογισμό

Τοποθέτηση-εισήγηση για επίλυση του αδιεξόδου και για φακέλους και για προϋπολογισμό, από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Το μήνυμα πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και «ας αφήσουμε τους πολιτικούς εκβιασμούς στην άκρη γιατί όλοι έχουμε ευθύνη έναντι του κόσμου που υποφέρει», έστειλε σήμερα (10/12) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

>>> Διαβάστε ακόμη: Κ. Κληρίδης: Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα Κυβέρνησης με Οδυσσέα <<<

Όπως τόνισε σε τοποθέτηση-εισήγηση για επίλυση του αδιεξόδου και για φακέλους και για προϋπολογισμό, «κανένα εμπόδιο στον έλεγχο και στη διαφάνεια».

Ο Γενικός Εισαγγελέας, συνέχισε, «τοποθετήθηκε ότι ο Ελεγκτής δεν μπορεί να πάρει τους φακέλους ενώ διεξάγεται η έρευνα της ανεξάρτητης επιτροπής. Ο Ελεγκτής, παρόλο που διαφωνεί σέβεται τη θέση του Εισαγγελέα. Και ο Νικόλας χρησιμοποιεί τη διαφωνία του Ελεγκτή εκβιάζοντας ότι θα καταστρέψει τη χώρα», υπογράμμισε.

Στη Δημοκρατία, υπέδειξε, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. «Ο Ελεγκτής έχει κάθε δικαίωμα αφού διαφωνεί να προσφύγει ακόμη και σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την ετυμηγορία του για το αν δικαιούται ή όχι να πάρει τους φακέλους. Εμείς είπαμε εξ αρχής ότι δεν έχουμε πρόβλημα για οποιαδήποτε έρευνα από οποιονδήποτε φτάνει να είναι εντός του συνταγματικού πλαισίου. Όποια απόφαση πάρει το Ανώτατο όλοι να τη σεβαστούν και να την υιοθετήσουν. Κυβέρνηση, Εισαγγελέας και Ελεγκτής», συμπλήρωσε.

>>> Διαβάστε επίσης: Συμφωνεί με Κληρίδη το ΔΗΚΟ / Καλεί την κυβέρνηση να τα δεχθεί <<<

«Μέχρι όμως να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου πρέπει να επιτρέψουμε στο κράτος να λειτουργήσει ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό αφού πλέον θα έχει τροχοδρομηθεί η ορθή, συνταγματικά, λύση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και λόγω της πανδημίας αλλά και να ενισχύσουμε παραπέρα την κοινωνική πολιτική»,. τόνισε.

«Ας αφήσουμε λοιπόν τους πολιτικούς εκβιασμούς στην άκρη γιατί όλοι έχουμε ευθύνη έναντι του κόσμου που υποφέρει», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση-εισήγηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ:

 
23521