Παρέμβαση Κρις Τριανταφυλλίδη για Προϋπολογισμό, ΔΗΚΟ & Ελεγκτή

"Το ζήτημα της παράδοσης ή μη των φακέλων για πολιτογραφήσεις στον ΓE κακώς συνδέεται με την ψήφιση του Προϋπολογισμού"

Το ζήτημα της παράδοσης ή μη των φακέλων σχετικά με τις πολιτογραφήσεις στον Γενικό Ελεγκτή κακώς συνδέεται με την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Υπάρχει ορθός τρόπος να επιλυθεί το θέμα αυτό – δεδομένης της θέσης του Γενικού Εισαγγελέα  – που δεν  είναι άλλος από την Παραπομπή του ζητήματος  στο Ανώτατο Δικαστήριο με βάση το άρθρο 139 του Συντάγματος, λέει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χρίστος Τριανταφυλλίδης για την παράδοση φακέλων πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή.

Αυτούσια η δήλωση:
 
"Ο Προϋπολογισμός ενός Κράτους είναι η απεικόνιση της οικονομικής διαχείρισης που προτίθεται να πραγματοποιήσει. Σίγουρα είναι σεβαστή η κάθε διαφορετική άποψη για τον προϋπολογισμό ή την οικονομική πολιτική. Εκείνο το οποίο δεν είναι επιτρεπτό είναι ο συνδυασμός του με πολιτικές ή άλλες επιδιώξεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική διαχείριση του Κράτους.
 
Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται προσπάθεια σύνδεσης του Προϋπολογισμού με τέτοιας μορφής επιδιώξεις. Επιδιώξεις που σ’ ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι απόλυτα θεμιτό να εγείρονται, πλην όμως με τον ενδεδειγμένο τρόπο και την ορθή μεθοδολογία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εις την προκειμένη περίπτωση το ζήτημα της παράδοσης ή μη των φακέλων σχετικά με τις πολιτογραφήσεις στον Γενικό Ελεγκτή κακώς συνδέεται με την ψήφιση του Προϋπολογισμού.
 
Υπάρχει ορθός τρόπος να επιλυθεί το θέμα αυτό – δεδομένης της θέσης του Γενικού Εισαγγελέα  – που δεν  είναι άλλος από την Παραπομπή του ζητήματος  στο Ανώτατο Δικαστήριο με βάση το άρθρο 139 του Συντάγματος. Ο Γενικός Ελεγκτής διεκδικεί δικαιώματα – σε αντίθεση με  τη γνωμάτευση του Νομικού του Συμβούλου – και είναι εκείνος που λογικά οφείλει να αποταθεί εις το Δικαστήριο.
 
Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης προέβη σε μίαν εισήγηση ούτως ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Σεβαστή  η προσπάθεια και η άποψη του αλλά σε ένα Κράτος Δικαίου τα θεσμικά ζητήματα δεν λύνονται με διευθετήσεις. Οι λύσεις δίδονται από το Δικαστήριο της Πολιτείας με γνώμονα το Σύνταγμα και το Νόμο.
 
Γι’ αυτό πιστεύω ότι η επίκληση του άρθρου 139 του Συντάγματος από τον Γενικό Ελεγκτή εις το Ανώτατο Δικαστήριο είναι η ενδεδειγμένη λύση, γεγονός που δεν  θα δικαιολογεί πλέον συνδυασμό του θέματος με την ψήφιση ή μη του Κρατικού Προϋπολογισμού."