Πελεκάνος: Τα πρακτικά για Κραν Μοντανά επιβεβαιώνουν Αναστασιάδη

Eπιβεβαιώνοντα όσα έχει δηλώσει ο ΠτΔ, τα αληθή γεγονότα κατά την περίοδο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, αναφέρει

Δεν θεωρούμε ότι είναι η ώρα της παρελθοντολογίας, αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος σχετικά με τα τα νέα πρακτικά που δημοσίευσε την Κυριακή (31/7) η εφημερίδα O Φιλελεύθερος.

Τα όσα έγραψε ο έντυπος τύπος αναφέρει ο κ. Πελεκάνος στην γραπτή του δήλωση, επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τα αληθή γεγονότα, όπως καταγράφηκαν κατά την περίοδο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.

Χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, όπως αναφέρει στην γραπτή του δήλωση, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα αφηγήματα που διοχέτευαν κάποιοι των παραγόντων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν ψευδή και παραπλανητικά –όπως χαρακτήρισε- για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 4 Ιουλίου, με απώτερο στόχο από τη μια την απαλλαγή της τουρκικής πλευράς από τις ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και από την άλλη τη δημιουργία ρήγματος στο εσωτερικό μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του κ. Πελεκάνου: 


«Τα νέα πρακτικά που δημοσίευσε την Κυριακή (31/7) η εφημερίδα O Φιλελεύθερος επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τα αληθή γεγονότα, όπως καταγράφηκαν κατά την περίοδο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.
 
Χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα αφηγήματα που διοχέτευαν κάποιοι των παραγόντων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν ψευδή και παραπλανητικά για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 4 Ιουλίου, με απώτερο στόχο από τη μια την απαλλαγή της τουρκικής πλευράς από τις ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και από την άλλη τη δημιουργία ρήγματος στο εσωτερικό μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας. 
 
Δεν θεωρούμε ότι είναι η ώρα της παρελθοντολογίας. Κρίνουμε, όμως, πως τα γεγονότα και η ιστορική αλήθεια διαψεύδουν όσους τα τελευταία πέντε χρόνια αποδέχονταν αφηγήματα που διαψεύδονται από τα ίδια τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών».