ΠΓΔΜ: Εγκρίθηκε η τροπολογία για την αλλαγή του ονόματος

Πέρασε η ψηφοφορία στα Σκόπια, πάει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε την τροπολογία του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας με 81 ψήφους υπέρ, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ σχετικά με τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

>>> Διαβάστε εδώ: Αναλύσεις & Έρευνες Brief <<<  

Νωρίτερα το απόγευμα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε και επίσημα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την έγκριση, από την Βουλή, των τεσσάρων τροπολογιών του Συντάγματος και του εφαρμοστικού Νόμου, με την οποία εξασφαλίζεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) .

Στη συνεδρίαση αυτή της Βουλής παρίστανται 81 βουλευτές, ενώ οι 39 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE απέχουν από αυτήν.

Εικάζεται ότι όλοι οι 81 παρόντες βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ και των τεσσάρων συνταγματικών τροπολογιών και του εφαρμοστικού Νόμου.

Η συνεδρίαση της Βουλής και οι σχετικές ψηφοφορίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις 22:00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Tags
 
1523
Thumbnail

Είμαστε υπέρ της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο αλλά δεν θα εκχωρήσουμε στο ελάχιστο τα δικαιώματά του λαού μας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. 

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Σε ομιλία του στο εργοστάσιο συντήρησης της πολεμικής αεροπορίας, είπε ότι “είμαστε πάντοτε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας στη Μαύρη Θάλασσα, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, ωστόσο δεν θα παραβιάσουμε ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα αυτού του λαού”.

ad2mobile

Ο Τούρκος Υπουργός είπε “έχουμε πάρει κάθε μέτρο που περνάει από το χέρι μας και θα συνεχίσουμε να το παίρνουμε στο πλαίσιο της αντίληψης ‘αν πεθάνουμε θα γίνουμε ήρωες, αν ζήσουμε θα γίνουμε βετεράνοι”.

ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου

article 1