Περδίκης: Ενδεχομένως να πρέπει να παραιτηθεί η Γενική Λογιστρια

Προκύπτει θέμα δεοντολογίας για τη Γενική Λογίστρια και πως χειρίστηκε τις υποθέσεις του σφαγείου του άντρα της

Σε δηλώσεις του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη για το σφαγείο Cypra και τη Γενική Λογίστρια, έγινε αναφορά για το θέμα δεοντολογίας που προκύπτει και  πως πρέπει να  διεξαχθεί σχετική έρευνα η οποία ενδεχομένως να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει, για λόγους δεοντολογίας και χρηστής διοίκησης, να παραιτηθεί η κα. Γεωργίου απ΄οτο αξίωμα της Γενικής Λογίστριας.

Αυτούσια η δήλωση Περδίκη:
 
Ομόφωνα η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής υιοθέτησε εισήγησή μου για εγγραφή θέματος που αφορά τον τρόπο που το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας χειρίστηκε τις υποθέσεις του σφαγείου Cypra.
 
Εάν ως την άλλη Πέμπτη θα είναι Γενική Λογίστρια η κ. Γεωργίου, θα καλεστεί να παραστεί και να δώσει τη δική της μαρτυρία, σε σχέση με όσα καταλογίζονται στο Γενικό Λογιστήριο και τον τρόπο που διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει την επιχείρηση του συζύγου της.
 
Από τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, άποψή μου είναι ότι προκύπτει θέμα δεοντολογίας για τη Γενική Λογίστρια και πρέπει να διεξαχθεί σχετική έρευνα η οποία ενδεχομένως να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει, για λόγους δεοντολογίας και χρηστής διοίκησης, να παραιτηθεί.
 

 
27357