Πήρε θέση το ΔΗΚΟ στη διαμάχη Κυβέρνησης-Γενικού Ελεγκτή

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Σολωμού αναφορικά με το θέμα υπαλλήλων της Προεδρίας

Θέση στη διαμάχη μεταξύ Κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή, πήρε σήμερα (9/11) το ΔΗΚΟ.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο Γιώργος Σολωμού, Μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ κατέκρινε την Κυβέρνηση αναφέροντας ότι, «για ακόμη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για να συγκαλύψει σκάνδαλα, απαξιώνοντας την Ελεγκτική Υπηρεσία και το έργο της», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, «οι επιθέσεις της κυβέρνησης κατά ανεξάρτητων θεσμών, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλά έρχονται σε σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Γιώργου Σολωμού: 
«Για ακόμη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για να συγκαλύψει σκάνδαλα, απαξιώνοντας την Ελεγκτική Υπηρεσία και το έργο της. 

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης κατά ανεξάρτητων θεσμών, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλά έρχονται σε σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον.  

Τέτοιες επιθέσεις, όπως αυτή που βλέπουμε να εκτυλίσσεται με αφορμή την παράνομη μετατροπή του καθεστώτος εργοδότησης συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου στο δημόσιο, είναι επιθέσεις κατά της χρηστής διοίκησης, κατά της αξιοκρατίας, κατά της διαφάνειας. 

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε απαράδεκτο για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση να εγκαλεί τον ανεξάρτητο θεσμό που ανέδειξε το νέο σκάνδαλο αντί να απολογηθεί και να άρει άμεσα μία παρανομία.  

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά για «αντιδεοντολογική» συμπεριφορά άλλων.»

 
26110