ΠΙΣ: Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι απειλές εναντίον γιατρών

Ο ΠΙΣ εκφράζει την αμέριστη στήριξη στους παιδιάτρους

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωση του, καταδικάζει απερίφραστα τις απειλές που δέχονται συνάδελφοι της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και εκφράζει την αμέριστη στήριξη στους παιδιάτρους και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Το ίδιο καταδικαστέες και απαράδεκτες, σημειώνει, είναι απειλές που εκτοξεύονται εναντίον και άλλων μελών μας άλλων ειδικοτήτων τους οποίους στηρίζουμε ανεπιφύλακτα.

«Είναι απαράδεκτο, γιατροί να δέχονται απειλές, ακόμη και κατά της ζωής τους, για αποφάσεις που ως οφείλουν, λαμβάνουν στη βάση επιστημονικών δεδομένων και με κύριο μέλημα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη θωράκιση της υγείας των πολιτών, ενηλίκων και παιδιών.  Με τον ίδιο επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο και στη βάση των επίσημων και αναγνωρισμένων κατευθυντήριων οδηγιών, οι συνάδελφοι ασκούν και το κλινικό τους έργο το οποίο περιλαμβάνει και τη νόσο Covid19», προστίθεται.

Αναφέρει ότι τα όσα εκτυλίσσονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με απειλές, λεκτικές επιθέσεις και απαξιωτικά σχόλια εναντίον καταξιωμένων γιατρών τόσο της παιδιατρικής όσο και άλλων ειδικοτήτων, δεν τιμούν την κοινωνία μας.

Κατανοούμε, σημειώνει, τις όποιες ανησυχίες και προβληματισμούς των πολιτών - οι όποιες ανησυχίες των πολιτών αναλύονται και επεξηγούνται με λεπτομέρειες από τα αρμόδια όργανα του κράτους και από τους επίσημους θεσμικούς φορείς που εκπροσωπούν την ιατρική κοινότητα.

Επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές απειλές, φραστικές επιθέσεις και ύβρεις εναντίον των συναδέλφων οι οποίοι εκτελούν στο έπακρον το καθήκον τους καταθέτοντας υπεύθυνες και επιστημονικές προτάσεις.

Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρεται, δεν θα επιτρέψουμε την όποια ασέβεια προς την επιστημονική αξιοπρέπεια των γιατρών, η οποία κατατίθεται εμπράκτως και επί καθημερινής βάσεως στα ιατρεία μας, στις κλινικές και στα νοσηλευτήρια, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

«Καλούμε την κοινωνία των πολιτών να επιδείξει την ανάλογη υπευθυνότητα που αρμόζει στις περιστάσεις και τον σεβασμό και αναγνώριση που αρμόζει στην επιστημοσύνη των γιατρών.  Εκφράζουμε παράλληλα την εμπιστοσύνη μας προς τις αρμόδιες αρχές ως προς την πλήρη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών που έχουν ενώπιον τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
(ΚΥΠΕ)
 

Tags
 
26112