ΠΙΣ: Καταγγελίες για ιατρούς που παρακινούν σε μη εμβολιασμο

Διεξοδικά αξιολογούνται από τον ΠΙΣ καταγγελίες για γιατρούς που παρακινούν ασθενείς να μην εμβολιαστούν

Διεξοδικά αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου καταγγελίες, που αφορούν ένα μικρό αριθμό γιατρών, που παρακινούν ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία και οι αναφορές πολιτών μελετώνται από τα αρμόδια όργανα με τη δέουσα προσοχή και σε πλήρη συμμόρφωση με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και τους κανονισμούς, που διέπουν τη λειτουργία του Συλλόγου».
 
Προσθέτει ότι «η διαδικασία που το ιατρικό σώμα οφείλει να ακολουθεί είναι συγκεκριμένη και νομικά καθορισμένη».
 
Ο ΠΙΣ διευκρινίζει ότι βάσει της διαδικασίας, «το ιατρικό σώμα αποφασίζει εάν θα οριστεί ερευνώντας λειτουργός για τις υποθέσεις αυτές και ανάλογα με το πόρισμα του λειτουργού, το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει κατά πόσον ο/η ιατρός ή οι ιατροί θα παραπεμφθεί/ούν στο Πειθαρχικό».
 
Σημειώνει ότι «η σοβαρότητα που οφείλει να επιδεικνύει το ιατρικό σώμα προϋποθέτει αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και των κανονισμών και ουδεμία παρέκκλιση μπορεί να επιτραπεί και η τήρηση των θεσμοθετημένων κανονισμών δεν συνιστά ολιγωρία, αλλά υπευθυνότητα».
 
«Τα βήματα που ακολουθεί ο ΠΙΣ σε τέτοιες διαδικασίες τα ορίζει η νομοθεσία και όχι η δημόσια κριτική από ιατρούς και μη, είτε καλόπιστη είτε όχι» καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ)

 
27501