Πληροφορίες: Δεν έρχονται νέες χαλαρώσεις - Συζητείται η 4η δόση

Πάει υπουργικό η επέκταση του test to stay και στα νηπιαγωγεία

Δεν θα συζητηθούν νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στην επόμενη συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ), όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Η καθιερωμένη σύσκεψη της ΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, στις 16:00, κατά την οποία θα αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα που καταγράφονται σε Κύπρο και τον διεθνή χώρο, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, κατά τη σύσκεψη θα γίνει αξιολόγηση της μέχρι στιγμής επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου, ενώ θα τεθούν επί τάπητος εισηγήσεις, σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι ειδικοί δεν έχουν καταθέσει οποιαδήποτε εισήγηση στον Υπουργό Υγείας για νέες χαλαρώσεις, αφού όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θεωρούν ότι είναι σχετικά νωρίς για να γίνουν άλλες αλλαγές, αφού οι τελευταίες εφαρμόστηκαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα σύσκεψη Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση

Εξάλλου, την ίδια μέρα, θα συνεδριάσει και η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπό τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, με θέμα τη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους.

Όπως αναφέρει έγκυρη πηγή, το θέμα θα συζητηθεί και στη ΣΕΕ, η οποία ωστόσο, θα αναμένει τις αποφάσεις της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην  Κωνσταντινούπολη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να συνεδριάζει την Τετάρτη στην απουσία του.

Ωστόσο, η εισήγηση για συμπερίληψη των μαθητών νηπιαγωγείων στο σχέδιο test to stay, θα οδηγηθεί στη συνεδρία του Υπουργικού από τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

(ΚΥΠΕ)

 
27784