ΠΟΦΕΝ: Προβληματισμός για φοιτητές που θα επιστρέψουν Ελλάδα

ΠΟΦΕΝ: Το Brexit θα δυσκολέψει τους Κύπριους φοιτητές-Οι κίνδυνοι
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της

Τον προβληματισμό της για τους φοιτητές που θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα, ένεκα της χαλάρωσης των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση και την επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΟΦΕΝ.
 
Αναφέρει, παράλληλα, ότι σε σημερινή της επικοινωνία με την Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης, Τέρψα Κωνσταντινίδου, της μετέφερε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε εδώ και μέρες με το ζήτημα της επιστροφής των Κύπριων φοιτητών στην Ελλάδα.
 
«Όπως ενημερωθήκαμε το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου αναμένει απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος. Η καθυστέρηση που παρατηρείται όμως έχει προκαλέσει μεγάλη αγωνία μεταξύ των φοιτητών για το ακαδημαϊκό τους εξάμηνο και κατά πόσο θα μπορέσουν να παρευρεθούν στα δια ζώσης μαθήματά τους έγκαιρα», προσθέτει.
 
Η ΠΟΦΕΝ αναφέρει πως αναμένει άμεσα απαντήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και σημειώνει ότι η πλατφόρμα για δήλωση ενδιαφέροντος για επιστροφή στην Ελλάδα θα ανανεωθεί αύριο και οι φοιτητές που επιθυμούν να μεταβούν στην Ελλάδα θα πρέπει να ανανεώσουν τα στοιχεία τους.
 
«Με αυτό τον τρόπο θα δοθούν ακριβή στοιχεία στην ελληνική Κυβέρνηση για το πόσοι φοιτητές πρέπει απαραίτητα να επιστρέψουν το συντομότερο. Η συμπλήρωση της πλατφόρμας θα παραταθεί μέχρι την Παρασκευή, αλλά αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΠΑΝ που θα το αναφέρει», σημειώνει.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η ΠΟΦΕΝ αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί με το Σύνδεσμο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με την διανομή των συγγραμμάτων στους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
«Ταυτόχρονα, εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για τους φοιτητές που θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα, ένεκα τις χαλάρωσης των μέτρων από την Ελληνική κυβέρνηση και την επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Ως εκ τούτου, εκφράσαμε την θέση της ΠΟΦΕΝ, η οποία εισηγείται την επανέναρξη των δηλώσεων μέσω της πλατφόρμας «ΕΥΔΟΞΟΣ» για όσους φοιτητές είχαν δηλώσει κυπριακή διεύθυνση παραλαβής για εύλογο χρονικό διάστημα ούτως ώστε οι φοιτητές που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, να δηλώσουν την Ελληνική τους διεύθυνση», προσθέτει.
 
Η ΠΟΦΕΝ αναφέρει ότι από πλευράς του Σ.Ε.Ε.ΒΙ, τους ενημέρωσαν πως έχουν ανασταλεί οι αποστολές συγγραμμάτων στη Κύπρο, αφού είναι ενήμεροι ότι πολλοί φοιτητές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.
 
«Για την εισήγηση που καταθέσαμε, μας ζήτησαν να τους την αποστείλουμε ηλεκτρονικά και ότι θα την αξιοποιήσουν για να πιέσουν από πλευράς τους το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου», σημειώνει.
 
Τέλος, η ΠΟΦΕΝ απαιτεί άμεσες απαντήσεις για το ζήτημα και διαβεβαιώνει τους φοιτητές πως κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην χάσει κανένας φοιτητής το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

(ΚΥΠΕ)

 
27717