Ποιες μάσκες θα χρησιμοποιούν οι μαθητές στο σχολείο

Θα γίνει σχετική ενημέρωση και στους γονείς, ανέφερε ο ΥΠΠΑΝ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα 21/8 σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Προεδρική Κατοικία, στο Τρόοδος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Tο Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει, στη βάση του προγραμματισμού του Υπουργείου Παιδείας, ότι για την επόμενη σχολική χρονιά - όπως είναι εξάλλου και οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Πρόληψη και Έλεγχο Ασθενειών, ECDC- θα γίνει η φοίτηση στα δημόσια και στα ιδιωτικά σχολεία με φυσική παρουσία των μαθητών και των μαθητριών. 

>>>Διαβάστε επίσης: Ποιοι δικαιούνται Ειδικό Ανεργιακό Επίδομα €500 – Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με την τελευταία σύσταση τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτικές μάσκες σε όλα τα σχολεία και βεβαίως να διευκρινίσουμε ότι μπορούν τώρα να χρησιμοποιούνται μάσκες επαναλαμβανόμενης χρήσης, πολλαπλών χρήσεων. Ρούχινες μάσκες οι οποίες αφού απολυμανθούν μπορούν να χρησιμοποιούνται ξανά.

ψ

Άρα το  εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και τα παιδιά θα φοιτήσουν στα σχολεία με τη χρήση μάσκας [άνω των 6 ετών]. Όλα  τα σχολεία από την προδημοτική και τα νηπιαγωγεία, τη δημοτική εκπαίδευση, τα ειδικά σχολεία τη μέση γενική και τη μέση τεχνική εκπαίδευση θα λειτουργήσουν κανονικά με φοίτηση όλων των παιδιών, νοούμενου ότι θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Γίνονται ήδη διευθετήσεις για την ειδική διαρρύθμιση των χώρων των αιθουσών διδασκαλίας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα κοινοποιηθούν στα σχολεία. Θα γίνει σχετική ενημέρωση και στους γονείς, με ειδικό ενημερωτικό έντυπο που θα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και φυσικά στα μέτρα υγειονομικής προστασίας συμπεριλαμβάνεται και η διενέργεια ενός μεγάλου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε μαθητές και μαθήτριες, σε ένα επιλεγμένο στρωματοποιημένο δείγμα.