Ποιοι απαλλάσονται από τα τεστ για να πάνε στη δουλειά

Οι δύο προϋποθέσειςπου δεν χρειάζεται να κάνεις rapid test για τη δουλειά

Υπό δύο προϋποθέσεις δεν χρειάζονται οι εργαζόμενοι να κάνουν το εβδομαδιαίο rapid test για τη δουλειά τους. 

Να σημειώσουμε ότι οι 2 πιο κάτω προϋποθέσεις πληρούν και τις προϋποθέσεις του safepass. Άρα αν ανήκεις σε μία από τις 2 πιο κάτω κατηγορίες, δεν κάνεις τεστ ούτε για τη δουλειά, ούτε για το SafePass.

Σύμφωνα με το Διάταγμα:

  • Εργαζόμενοι που έχουν λάβει την 1η δόση αδειοδοτημένου εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τον εμβολιασμό, απαλλάσσονται από την υποχρέωση για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.  
  • Άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά στη νόσο COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες. Στο Διάταγμα συγκεκριμένα αναφέρεται: Αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής τους διάγνωσης. Τα άτομα αυτά έχουν ήδη λάβει και SMS από το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία που τελειώνουν οι 6 μήνες. 

Σημειώνεται ότι όσα άτομα έχουν διαγνωστεί ως θετικά κρούσματα, έχουν αποδεσμευτεί αλλά δεν έχουν λάβει SMS ούτε κατά τον χρόνο λήξης της καραντίνας τους, αλλά ούτε και μέχρι αύριο το βράδυ, θα πρέπει να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται και να την αποστείλουν το συντομότερο στο [email protected] Το αίτημα θα εξεταστεί και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξει επικοινωνία από την Ομάδα Ιχνηλάτησης της ΜΕΕ για περαιτέρω οδηγίες.

δ

 
22322