Πώς είδε ο Τ/κ Τύπος την απόφαση για ανάκληση διαβατηρίων

Η απόφαση για τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τ/κ Τύπο

Κύριο θέμα σε αρκετές εφημερίδες ήταν σήμερα η απόφαση, τη Δευτέρα, του Υπουργικού Συμβουλίου για ανάκληση ή μη ανανέωση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας για «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις – η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στα κατεχόμενα - με τίτλο «Απειλή με το διαβατήριο» γράφει ότι το «ε/κ υπουργικό συμβούλιο» - όπως αναφέρει - προβάλλοντας ως δικαιολογία τα βήματα που έγιναν στο Βαρώσι, αποφάσισε την ακύρωση ή την μη ανανέωση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας κάποιων «κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων» του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, βροχή υπήρξαν οι αντιδράσεις από τα κατεχόμενα γι’ αυτή την απόφαση.

>>> Διαβάστε επίσης:  Οργή στα κατεχόμενα για ανάκληση διαβατηρίων -«Αμαρτία και άδικο» <<<
 
Η Αβρούπα έχει τίτλο «Ακυρώθηκαν τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας» και γράφει ότι πρόκειται για «μια απόφαση η οποία ενώνει πάλι την τουρκοκυπριακή κοινότητα κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς.  Σχολιάζει δε στο πάνω μέρος του πρωτοσέλιδου ότι το ζήτημα έπρεπε να είναι αστείο. «Να προσεύχεστε να ακυρώσουν μόνο τα διαβατήρια. Δεν θα έβγαζαν και ένταλμα σύλληψης από την ιντερπόλ λέγοντας ότι γκρεμίζουν το κράτος;»
 
Με τίτλο «Πρόκληση διαβατηρίων έναντι του Βαρωσιού», η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι η απόφαση έγινε δεχτή με σκληρές αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή πλευρά.
 
Η Ντιαλόγκ έχει τίτλο «Παράνομη» και γράφει ότι η ε/κ «διοίκηση», όπως αναφέρεται στην κυβέρνηση της ΚΔ, λαμβάνοντας μια απόφαση αντίθετη με τους νόμους χωρίς να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, ακύρωσε τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας του «προέδρου» και των μελών του «υπουργικού συμβουλίου».
 
Με τίτλο «Ακύρωσαν τα διαβατήριά τους της Κυπριακής Δημοκρατίας», η Ντεταί σημειώνει πως είναι γνωστό ότι όλα τα μέλη του «υπουργικού συμβουλίου» εκτός από τους Ερχάν Αρικλί και Ντουρσούν Ογούζ κατέχουν ταυτότητες και διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Το ίδιο θέμα η Γενί Ντουζέν το έχει δευτερεύον με τίτλο «Ρεβάνς ‘διαβατηρίων’», η Βατάν γράφει «Ακυρώθηκαν τα κυπριακά διαβατήρια του προέδρου Τατάρ και μερικών υπουργών», η Γκιουνές που πρόσκειται στο ΚΕΕ αναφέρει οτι το ε/κ – όπως γράφει – «υπουργικό συμβούλιο» ακύρωσε τα διαβατήρια των Τουρκοκυπρίων πολιτικών «που βγήκαν μπροστά στο άνοιγμα του Βαρωσιού».
 
Η αντιπολιτευόμενη Γενί Μπακός αναφέρει «Ακυρώθηκαν τα διαβατήριά τους» και η Χαμπερατόρ έχει τίτλο «Ακυρώνονται τα διαβατήρια».
 

 
25696