Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα – Τι λέει η Επίτροπος ΕΕ Κυριακίδου

Αποκλειστικές δηλώσεις της Επιτρόπου Υγείας ΕΕ στο Business Hour της DigitalTv

Το μήνυμα ότι, αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και ότι «θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να σώσουμε ζωές και να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας», έστειλε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, σε αποκλειστικές δηλώσεις της στην εκπομπή Business Hour της DigitalTv.

Ειδικότερα και ερωτηθείσα πως πιστεύει ότι θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα, η κα Κυριακίδου τόνισε πως θα είναι διαφορετικά. «Θα είναι Χριστούγεννα τα οποία θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να σώσουμε ζωές και να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας», εξήγησε σημειώνοντας ότι, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε γιορτές και Χριστούγεννα, αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο. Κι όλος αυτός ο χρόνος ήταν διαφορετικός. Ήταν διαφορετικός ο τρόπος που γιορτάζαμε τα γενέθλια μας, που πηγαίναμε διακοπές, που ταξιδεύαμε», επεσήμανε. 

«Θα είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά προτεραιότητα δική μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η προστασία της ζωής και αυτό πρέπει να είναι το μέλημα όλων μας. Να κάνουμε υπομονή ακόμα λίγους μήνες. Εύχομαι να έχουμε θετικά αποτελέσματα με την αξιολόγηση των εμβολίων και πλέον θα βλέπουμε πραγματικά το φως στην άκρη αυτού του τούνελ, αλλά χρειάζεται ακόμη υπομονή», τόνισε ακόμη η κα Κυριακίδου. 

Παράλληλα η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ υπέδειξε πως «ενόψει των γιορτών και του γεγονότος ότι είναι Χειμώνας και θα έχουμε αύξηση της εποχικής γρίπης, αυτό που τονίζουμε είναι ότι εάν βιαστούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα αυτή την εποχή, θα έχουμε μία μεγάλη αύξηση πάλι προς το τέλος του Δεκέμβρη ή τον Γενάρη. Γι’ αυτό θα είναι διαφορετικά Χριστούγεννα. Χριστούγεννα που θα πρέπει να περάσουμε με λιγότερους ανθρώπους γύρω μας. Αλλά θα είναι Χριστούγεννα τα οποία όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ούτως ώστε να μην χάσουμε άλλες ζωές από αυτή την ασθένεια», κατέληξε η κα Κυριακίδου.
 

 
20043