Πόσα κρούσματα covid19 εντοπίστηκαν από ελέγχους σε εργαζομένους

Πόσα τεστ έγιναν και πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν / Ποιο το ποσοστό θετικότητας (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι με rapid test στους εργαζομένους, αφού, όπως σημειώνει το Υπουργείο Υγείας, τα αυξημένα τεστ είναι βασική παράμετρος για τον σχεδιασμό του πλάνου για την αποκλιμάκωση περιοριστικών μέτρων.

Πόσα, όμως, τεστ έγιναν μέχρι την τελευταία εβδομάδα ανάμεσα στους εργαζομένους και πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν; Ποιο το ποσοστό θετικότητας;

Απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα δίδει το Υπουργείο Υγείας, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, την περίοδο 18-22 Ιανουαρίου διενεργήθηκαν συνολικά 39,402 rapid tests, εκ των οποίων τα 9,622 τεστ αφορούσαν σε εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και κλάδους, των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, καθώς και στο προσωπικό του δημόσιου τομέα.

Από τα 9,622 τεστ που έγιναν σε εργαζόμενους, προέκυψαν 11 θετικά περιστατικά από σύνολο 346 θετικών αποτελεσμάτων από rapid test που εντοπίστηκαν την εβδομάδα 18-22 Ιανουαρίου. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 0,11%.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στον πιο κάτω πίνακα παρουσιάζονται ο αριθμός των τεστ που έγιναν και τα θετικά περιστατικά που ανιχνεύθηκαν ανά τομέα: α

Σημειώνεται πως, το πρόγραμμα ελέγχου με ταχεία αντιγονικά τεστ σε εργαζόμενους θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη εβδομάδα, ταυτόχρονα με τον εβδομαδιαίο έλεγχο που γίνεται σε διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας/κλειστών και άλλων δομών, επαγγελματίες υγείας του ιδιωτικού τομέα και του ΟΚΥπΥ και της Εθνικής Φρουράς. 

 
20261