Πόσοι επιβάτες έφθασαν το Σάββατο στην Κύπρο και πόσα τεστ έγιναν

Με δειγματοληψία σε 297 επιβάτες από χώρες της Κατηγορίας Α άρχισε η 2η φάση επαναλειτουργίας των αεροδρομίων

Συνολικά 11 πτήσεις αφίχθηκαν χθες (20/6) στο Αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης», Λάρνακα, μεταφέροντας 1,304 επιβάτες από χώρες της Κατηγορίας Α

Στο πλαίσιο της 2ης φάσης επαναλειτουργίας των αεροδρομίων και με στόχο τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, διενεργήθηκαν χθες 297 δειγματοληψίες σε επιβάτες. Η διαδικασία θα επαναληφθεί και σήμερα (21/6) με δειγματοληψίες σε επιβάτες πτήσεων που θα φτάσουν στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Υγείας, για σκοπούς εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο στους επιβάτες των πτήσεων που θα αφικνούνται, με τον αριθμό των εξεταζόμενων να υπολογίζεται σε 300 άτομα την ημέρα.

>>> Διαβάστε ακόμη: Πετάς; Πόση ώρα πριν να είσαι αεροδρόμιο; Όλες οι πληροφορίες <<<

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες που αφικνούνται στην Κύπρο από χώρες της Κατηγορίας Α δεν απαιτείται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εργαστηριακού ελέγχου

Για επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες της Κατηγορίας Β, απαιτείται η διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου από αναγνωρισμένο εργαστήριο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προς της αναχώρησής τους, που να αποδεικνύει αρνητικό PCR για COVID-19.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η διαδικασία δειγματοληψίας που πραγματοποιείται σε όλους τους επαναπατρισθέντες συνεχίζεται κανονικά.
 

 
17463
Thumbnail