Πότε εμβολιάζονται οι ηλικίες 37-38 και με ποια εμβόλια

Η Κύπρος έχει ξεπεράσει τον στόχο των 45 ετών που είχε αρχικά θέσει για τον μήνα Απρίλιο

Με στόχο την ταχύτερη κάλυψη μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, τα Κέντρα Εμβολιασμού εργάζονται πλέον σε διευρυμένο ωράριο, όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας έχοντας τη δυνατότητα να διενεργούν μέχρι 14,000 εμβολιασμούς ημερησίως, στη βάση της διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει ξεπεράσει τον στόχο των 45 ετών που είχε αρχικά θέσει για τον μήνα Απρίλιο, ξεκίνησε από την 29η Απριλίου την εμβολιαστική κάλυψη της ηλικιακής ομάδας των 30-39.
 

Παίρνει σειρά η ηλικιακή ομάδα 37- 38

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει την Τρίτη 4 Μαϊου στις 7.30 το πρωί για την ηλικιακή ομάδα 37-38 χρονών.

Όπως αναφέρεται από το Υπουργείο Υγείας, οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες. Τα επόμενα ανοίγματα της Πύλης Εμβολιασμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης για το εμβόλιο της Moderna είναι οι 28 μέρες, για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech 21 μέρες, για το εμβόλιο της AstraZeneca οκτώ εβδομάδες, ενώ το εμβόλιο της Janssen είναι μίας δόσης.

 
23410