Πότε πέφτει το 3ημερο Αγ. Πνεύματος-Θα μπορούμε να πάμε παραλία;

Πότε θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες στην Κύπρο

Αίρονται από την Πέμπτη, 21 Μαΐου, όλοι οι περιορισμοί στις διακινήσεις πολιτών, αφού καταργούνται τόσο τα sms όσο και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Η άρση των περιορισμών έρχεται σε μία περίοδο που η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη, ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς.

Επίσης, η άρση των περιορισμών θα συνοδευτεί και με τριήμερο. Αυτό της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, που φέτος πέφτει στις 9 Ιουνίου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ένα βασικό ερώτημα που έχουν οι πολίτες είναι, εάν θα μπορούμε να απολαύσουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις παραλίες.

Η απάντηση είναι ναι, αφού οι οργανωμένες παραλίες αναμένεται να λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, υπό αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τα οποία αναμένεται πως θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι επόμενες αργίες
Αν και ο Ιούνιος μας φέρνει ένα τριήμερο ξεκούρασης και χαλάρωσης, εντούτοις, τους επόμενους τρεις μήνες δεν θα υπάρχει καμία αργία.

Ειδικότερα, το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει καμία ουσιαστικά αργία, αφού η μοναδική αργία, αυτή του Δεκαπενταυγούστου, πέφτει το 2020 ημέρα… Σάββατο και συνεπώς είναι σαν να μην είναι… αργία.

Σε αντίθεση με τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ο Οκτώβριος, όπως κάθε χρόνο, φέρνει μαζί του δύο αργίες οι οποίες πέφτουν, ωστόσο, μεσοβδόμαδα. Η 1η Οκτωβρίου, ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησία, πέφτει Πέμπτη, ενώ η 28η Οκτωβρίου πέφτει Τετάρτη.

Τον Νοέμβριο, τώρα, δεν θα έχει καμία αργία, ενώ τον Δεκέμβριο η μία εκ των δύο αργιών στην ουσία χάνεται αφού πέφτει Σάββατο, αλλά μας χαρίζει τριήμερο. Ειδικότερα, τα Χριστούγεννα πέφτουν Παρασκευή κι η επομένη των Χριστουγέννων Σάββατο.

Βέβαια, όπως και το Πάσχα κάποιοι λίγο πιο τυχεροί από τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα έχουν αργία και την Παραμονή των Χριστουγέννων και θα απολαύσουν τετραήμερο.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Οι τραπεζικές αργίες
Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες ισχύουν κάπως διαφορετικά πράγματα. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Κεντρικής Τράπεζας, οι επόμενες τραπεζικές αργίες για το 2020 είναι οι εξής:

  • Κάθε Κυριακή
  • Κάθε Σάββατο για σκοπούς τραπεζικών συναλλαγών
  • Δευτέρα, 8 Ιουνίου – Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος
  • Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου – Ημέρα Κυπριακής Ανεξαρτησίας
  • Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου – Εθνική Εορτή
  • Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα
     
 
27508