Πρέσβειρα ΗΠΑ: Εκφράζει ελπίδα για ευελιξία πλευρών στη Γενεύη

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα «ότι όλες οι πλευρές θα προσεγγίσουν τις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα εποικοδομητικά

Την ελπίδα ότι οι πλευρές στη Γενεύη θα προσεγγίσουν τις συνομιλίες εποικοδομητικά και με επαρκή πραγματισμό και ευελιξία, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Λευκωσία Τζούντιθ Γκάρμπερ, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της χώρας της στην διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Η κ. Γκάρμπερ είχε κληθεί από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα και να στείλει το μήνυμα που ήθελε στους συμμετέχοντες.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ να φιλοξενήσει άτυπες συναντήσεις στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα για την εξεύρεση κοινού εδάφους μεταξύ των πλευρών για επανέναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για επίλυση της τραγικής διαίρεσης της νήσου με μια δίκαιη και διαρκή λύση», ανέφερε η κ. Γκάρμπερ.

Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, «εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα είναι επωφελής για όλους της Κύπριους καθώς και για την ευρύτερη περιοχή».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα «ότι όλες οι πλευρές θα προσεγγίσουν τις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα εποικοδομητικά και με επαρκή πραγματισμό και ευελιξία για να καταστεί εφικτή η εξεύρεση κοινού εδάφους, να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων».

Δείτε τη δήλωση:

:

ΚΥΠΕ

 
25695