«Πράσινο φως» για μια σειρά από δραστηριότητες σχετικά με σχολεία, γυμναστήρια, κατασκηνώσεις και θερινά σχολεία

Αύριο (3/6) θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, είπε σήμερα (2/6) ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην παρουσία αρμοδίων Υπουργών, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία είπε ότι «έχουμε συζητήσει σήμερα, έχουμε ακούσει από την επιστημονική ομάδα συμβούλων του Υπουργείου Υγείας, εισηγήσεις για την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με την Γ΄ φάση. Διαμορφώνονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν οριστικά αύριο», είπε.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Έχουμε το ‘πράσινο φως’ για μια σειρά από δραστηριότητες σχετικά και με σχολεία, όπως είναι η προδημοτική εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία, και με δραστηριότητες, όπως τα γυμναστήρια, οι κατασκηνώσεις, τα θερινά σχολεία», συνέχισε.

«Τα ειδικά σχολεία, που ήταν και ένα αίτημα, μια μέριμνα του Υπουργείου μας να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από την επόμενη βδομάδα και πρέπει να κάνουμε αυτές τις μέρες όλες τις προετοιμασίες. Οι υπόλοιπες αποφάσεις με ημερομηνίες, θα ανακοινωθούν αύριο», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν όπως και τα άλλα σχολεία με τις εναλλάξ εβδομάδες, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «θα λειτουργήσουν με υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ετοιμαστεί. Και για τα ειδικά σχολεία έχουμε το ειδικό πρωτόκολλο. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο», τόνισε.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Κληθείς να πει κατά πόσο υπάρχει προβληματισμός για τα κρούσματα στα σχολεία, ο κ. Προδρόμου απάντησε «όχι, ούτε υπήρξε οποιοδήποτε θέμα με κρούσματα στα σχολεία».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μερικά περιστατικά τα οποία στη συνολική επιδημιολογική εικόνα, δεν εμπνέουν καμιά απολύτως ανησυχία.
 

 
10932
Thumbnail

Ο Ερντογάν και η παρέα του θα μείνουν ως ιστορικοί βέβηλοι, τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε σχόλιο του για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

ad1mobile

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, «ο ναός σύμβολο της Ορθοδοξίας, όπου μόνο ύμνοι χριστιανικοί και το ‘Υπερμάχω’ μπορούν να ηχούν, θα είναι πάντα η Αγία Σοφία, η του Θεού Σοφία και θα δυναμώνει την πίστη και αντοχή των απανταχού ορθοδόξων χριστιανών». 

>>> Όλες οι εξελίξεις για την Αγία Σοφία εδώ <<<

«Ο Ερντογάν και η παρέα του θα μείνουν ως ιστορικοί βέβηλοι», επισημαίνει.

ad2mobile
α

Εξάλλου, σε δεύτερη ανάρτησή του τονίζει: «Στο ναό σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία, μόνο ύμνοι χριστιανικοί και το ‘Υπερμάχω’ μπορούν να ηχούν». α

 

article 1