Προεδρικό: Το ΑΚΕΛ θα ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις;

Τι απαντά στο ΑΚΕΛ ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος

Γραπτή απάντηση έδωσε σήμερα (25/5) ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος στο ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, «δυστυχώς, το ΑΚΕΛ από την επομένη των Προεδρικών Εκλογών, με παραδοχή του ίδιου του Γενικού Γραμματέα του, έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα αναρρίχησης στην εξουσία, επιλέγοντας να δυναμιτίζει συνεχώς το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό μέτωπο κατηγορώντας καθημερινά, από πρωίας μέχρι νυκτός τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ανυπόστατους ισχυρισμούς, διαστρεβλώσεις και μια παλαιού τύπου σοβιετική προπαγάνδα», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, «παρουσιάζει καθημερινά το άσπρο-μαύρο, σε μια στείρα αντιπολίτευση και μια άρνηση για αλλαγές προς τον εκσυγχρονισμό και απαραίτητες για την κοινωνία και τη χώρα, μεταρρυθμίσεις»

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή απάντηση του Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ:
«Δυστυχώς, το ΑΚΕΛ από την επομένη των Προεδρικών Εκλογών, με παραδοχή του ίδιου του Γενικού Γραμματέα του, έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα αναρρίχησης στην εξουσία, επιλέγοντας να δυναμιτίζει συνεχώς το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό μέτωπο κατηγορώντας καθημερινά, από πρωίας μέχρι νυκτός τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ανυπόστατους ισχυρισμούς, διαστρεβλώσεις και μια παλαιού τύπου σοβιετική προπαγάνδα.

Παρουσιάζει καθημερινά το άσπρο-μαύρο, σε μια στείρα αντιπολίτευση και μια άρνηση για αλλαγές προς τον εκσυγχρονισμό και απαραίτητες για την κοινωνία και τη χώρα, μεταρρυθμίσεις.

Απλό παράδειγμα αποτελεί η από κοινού με το ΔΗΚΟ καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, την πιο δύσκολη, μάλιστα, ώρα μετά το 1974 για την πατρίδα και την οικονομία, λόγω της πανδημίας.

Όταν το ΑΚΕΛ αναφέρεται σε ανάγκη αλλαγής, ο λαός φέρνει στη μνήμη του το πού οδήγησε τη χώρα η πενταετής διακυβέρνηση 2008-2013.

Η Κυβέρνηση αποδεδειγμένα και σχέδιο έχει και την ικανότητα διαθέτει για να οδηγήσει την Κύπρο και τους πολίτες, την επόμενη μέρα της πανδημίας, και πάλι στην ανάπτυξη, αφού έχει προστατεύσει τη δημόσια υγεία με την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους διεθνείς δείκτες που φέρουν την Κύπρο ανάμεσα στις πρώτες χώρες.  

Το ΑΚΕΛ οφείλει να απαντήσει στον κυπριακό λαό αν θα συνδράμει εποικοδομητικά στην προσπάθεια να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του Σχεδίου Ανάκαμψης και να εισέλθει η χώρα σε ένα νέο ανθεκτικό μοντέλο οικονομίας ή αν θα συνεχίσει με στείρα, τοξική και μηδενιστική αντιπολίτευση, καταψηφίζοντας τα πάντα.

Αυτό είναι το διακύβευμα για τους πολίτες.»

 
25112