Το Προεδρικό απαντά με ευρώ στο ΑΚΕΛ

Τι σημειώνεται στην απάντηση του Βίκτωρα Παπαδόπουλου, στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ

Το Προεδρικό απαντά στο κάλεσμα που απέυθυνε στην κυβέρνηση το ΑΚΕΛ, να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των οργανωμένων συνόλων και των επαγγελματικών ομάδων και να αποφασίσει μέτρα, τα οποία θα είναι ισορροπημένα.

Όπως σημειώνεται στη γραπτή απάντηση του Διευθυντή του Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου, η Kυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την ψυχολογική, αλλά κυρίως την οικονομική κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά και η οικονομία εν γένει, αφού μέχρι τώρα έχει στηρίξει όλους αυτούς με 1,6 δις ευρώ μέσα από 11 συνεχόμενα προγράμματα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Ήδη, προσθέτει, έχουν εκταμιευθεί άλλα 100 εκ. ευρώ αυτό τον μήνα για στήριξη της πραγματικής οικονομίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Μιλάμε για τον πλέον κοινωνικό προϋπολογισμό που έγινε ποτέ από καταβολής της Δημοκρατίας με 2,9 δις ευρώ σύνολο, όπως ανφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, ώστε να αντέξουν οι πολίτες τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά τη συνάντηση των ηγετών των κομμάτων με την επιδημιολογική ομάδα διαπίστωσε ότι η Κυβέρνηση δίνει τεράστια σημασία και στον ψυχολογικό τομέα, και στην επιδημιολογική ομάδα στήριξης του Υπουργείου Υγείας συμμετέχουν ειδικοί σε αυτό το θέμα, σημειώνεται στην ανακοίνωση από την προεδρία.

Μάλιστα αναφέρει πως, η αρμόδια διυπουργική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας μαζί με τη διυπουργική τεχνοκρατική ομάδα και την επιδημιολογική ομάδα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλους τους επαγγελματικούς, οικονομικούς, εργοδοτικούς και εμπορικούς φορείς σε ένα διαρκή διάλογο πάντα πριν από τη λήψη των όποιων μέτρων που μόνο στόχο έχουν τη διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού, αυτού της υγείας και της ζωής των πολιτών.

Όλα αυτά, συνεχίζει, την ώρα που είναι γενικώς παραδεκτό ότι η Κύπρος αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή την πανδημία με έγκαιρα μέτρα και τον σωστό τρόπο, κάτι που καταδεικνύεται και μέσα από όλα τα στατιστικά στοιχεία έγκυρων διεθνών οργανισμών. 

 
20131