Πρόεδρος Αναστασιάδης: Αποσύρει τους κανονισμούς για λιμουζίνες

Ο ΠτΔ έδωσε οδηγίες στον Υπ. Οικονομικών όπως αποσύρει τους κανονισμούς για λιμουζίνες και σε άλλους αξιωματούχους

Την απόσυρση των νέων κανονισμών που αφορούν την παροχή υπηρεσιακού οχήματος σε επιπλέον αξιωματούχους αποφάσισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, έδωσε οδηγίες προς τον Υπουργό Οικονομικών ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. 

Όπως αναφέρεται στην γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, η απόφαση για τα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων λήφθηκε στα πλαίσια συμφωνίας με τις συντεχνίες για σταδιακή επαναφορά των ωφελημάτων στο δημόσιο τομέα, και μετά από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των Γενικών Διευθυντών, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για εκμετάλλευση των συγκεκριμένων προνοιών των υπό αναφορά κανονισμών, καθώς και για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς.

Αυτούσια η δήλωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει ότι η απόφαση για κατάθεση των Kανονισμών για τα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων λήφθηκε στα πλαίσια συμφωνίας με τις συντεχνίες για σταδιακή επαναφορά των ωφελημάτων στο δημόσιο τομέα, και μετά από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των Γενικών Διευθυντών.

Στο πλαίσιο λήψης της απόφασης, λήφθηκε υπόψη, ότι το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος του συγκεκριμένου ωφελήματος θα ήταν περιορισμένο εφόσον δεν θα απαιτείτο η απόκτηση οποιουδήποτε οχήματος.

Σημειώνεται ότι, η πρόθεση για επαναφορά του συγκεκριμένου ωφελήματος έτυχε διαβούλευσης από το συνδικαλιστικό όργανο των Γενικών Διευθυντών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Παρόλα αυτά και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για εκμετάλλευση των συγκεκριμένων προνοιών των υπό αναφορά κανονισμών, καθώς και για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς.

Τι προνοούσαν οι νέοι κανονισμοί

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι κατατέθηκαν ενώπιον της Βουλής αλλά τελικά αποσύρθηκαν μετά από παρέμβαση ΠτΔ, στους 28 αξιωματούχους που βάσει νομοθεσίας έχουν δικαίωμα για 24ωρη χρήση του υπηρεσιακού οχήματος είχαν συμπεριληφθεί οι: 

  • Προϊστάμενος της ΚΥΠ
  • Πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας
  • Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας 
  • Γενικοί Διευθυντές Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργείων, Υφυπουργείων και Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών
  • Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Επίτροπος Προεδρίας και 
  • Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου

Δείτε απόσπασμα από το Newsroom