Πρόεδρος: Το ΓεΣΥ θα υλοποιηθεί όπως έχει σχεδιαστεί

Η Κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας νομοσχεδίου για ποινικοποίηση τής μη καταβολής φόρου εισοδήματος

Η εφαρμογή του ΓεΣΥ θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί και η πρώτη φάση του θα υλοποιηθεί την 1η Ιουλίου 2019, διαμηνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», που δημοσιεύεται σήμερα (31/12).

Καμία αντίδραση δεν πρόκειται να ακυρώσει ή να αναβάλει την κρίσιμη αυτή μεταρρύθμιση, διαμηνύει ο Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελεί στοίχημα για την Κυβέρνηση που θα το κερδίσει.

>>> Ειδήσεις Bloomberg <<<

Ο Πρόεδρος παρουσιάζεται αισιόδοξος ότι μέσα στο 2019 η Κυβέρνηση θα μπορέσει να υλοποιήσει πολλές από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που αφορούν το ΓεΣΥ, την τοπική αυτοδιοίκηση και το δημόσιο.

Δεν έχουμε το δικαίωμα, τονίζει, να αναστείλουμε μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους και ιδιαίτερα εκείνων των υπηρεσιών που αφορούν τις καθημερινές δραστηριότητες των πολιτών, όπως για παράδειγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει, σημειώνει, να υπερβούμε παγιωμένες αντιλήψεις και τοπικά συμφέροντα και να δούμε τη μεγάλη εικόνα.

Παράλληλα ο Πρόεδρος αναφέρει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας νομοσχεδίου που θα προβλέπει την ποινικοποίηση τής μη καταβολής του φόρου εισοδήματος, όπως γίνεται με τον ΦΠΑ και αύξηση των διοικητικών ποινών για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης.

>>> Όλη η ροή ειδήσεων της ημέρας <<<

Για το θέμα του Συνεργατισμού, ο Πρόεδρος υπεραμύνεται των αποφάσεων που λήφθηκαν και τονίζει ότι ο Υπουργός Οικονομικών ορθά χειρίστηκε το θέμα.

Για το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σημειώνει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Εσθονία -χώρα η οποία πρωτοπορεί στον εν λόγω τομέα- και ταυτόχρονα υλοποιεί προγράμματα αξίας €240 εκ., η ολοκλήρωση των οποίων θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο διεκπεραίωσης λειτουργιών του κράτους.

Ο Πρόεδρος εκφράζει ακόμα την εκτίμηση ότι η επίτευξη του στόχου για να καταστεί η Κύπρος «περιφερειακό και εκπαιδευτικό κέντρο» βρίσκεται σε καλό δρόμο, σημειώνοντας πως στηρίζεται διαρκώς η διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ήδη τα αποτελέσματα είναι αξιοπρόσεκτα.
 
KYΠΕ

 
27102