Προώθηση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών στην εκπαίδευση

Μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (24/2) στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δημοσιογραφική διάσκεψη, η οποία διοργανώθηκε από τη Μονάδα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας για την παρουσίαση δράσεων προώθησης νέων τεχνολογιών και καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι η προώθηση των ψηφιακών τεχνολογιών στο κυπριακό εκπαιδευτικό́ σύστημα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας, στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών των σχολείων μας αλλά και στην προώθηση της ηλεκτρονικής διοίκησης των σχολικών μονάδων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, το Υ.Π.Π.Α.Ν. προχώρησε, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στην αγορά 2700 υπολογιστών τύπου ταμπλέτας για τις ανάγκες ηλεκτρονικής διοίκησης των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, καθώς και στην αγορά 836 υπολογιστών τύπου ταμπλέτας, οι οποίοι θα παραχωρηθούν σε μαθητές/μαθήτριες Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης. 

Σκοπός της παραχώρησης των υπολογιστών αυτών είναι η αποφόρτωση της σχολικής τσάντας αλλά και η αξιοποίησή τους για βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας καθώς και των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών/ριών.

Παράλληλα, μετά από παραχώρηση κονδυλίων από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου εξασφαλίστηκε εκπαιδευτικός εξοπλισμός τύπου ρομπότ για ενίσχυση της Ενότητας «Προγραμματισμός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών – Ρομποτικών Συστημάτων» στο πλαίσιο της εφαρμογής των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων στο μάθημα της Πληροφορικής και της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Β’ τάξη του Γυμνασίου. Επίσης, παραχωρήθηκαν 180 εκπαιδευτικά ρομπότ τύπου Edison από την Κυπριακή Εταιρεία Πληροφορικής.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Η υλοποίηση των δράσεων αυτών από τη Μονάδα Τ.Π.Ε. του Υ.Π.Π.Α.Ν. συμβάλλει στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών σε δεξιότητες χρήσης των νέων σύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης», το οποίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των σχολικών μονάδων και υπηρεσιών υποστήριξης του Υ.Π.Π.Α.Ν. 

Επίσης, ενισχύει τους μαθητές και μαθήτριές μας στην ανάπτυξη κομβικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή ένταξη και συνεισφορά τους στη σύγχρονη ψηφιακή κοινωνία.
 

 
14408
Thumbnail