Προσοχή στα συμπεράσματα για το Ενδιάμεσο Πόρισμα συστήνει ο ΔΗΣΥ

«Η άντληση επιλεκτικών συμπερασμάτων πριν καν αναγνωστεί η πολυσέλιδη έκθεση, δεν είναι πράξη υπεύθυνη»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε σχετική ανακοίνωση σχολιάζει την δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τα διαβατήρια, σημειώνοντας πως είναι βήμα που συμβάλει στη διαφάνεια και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς. «Υπήρξαν λάθη και παραλήψεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση προσθέτοντας, «ενώ τα όσα αποκάλυψε το δίκτυο Al Jazeera έχουν εκθέσει τη χώρα μας».

 Το κείμενο της ενδιάμεσης έκθεσης επισυνάπτεται εδώ.

Αυτούσια η ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού:
 
Η δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεσης για τις πολιτογραφήσεις είναι βήμα που συμβάλει στη διαφάνεια και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς.

Δείτε επίσης: ΑΚΕΛ για Ενδιάμεσο Πόρισμα: Απόπειρα συσκότισης
 
Είναι παραδεκτό ότι στη διαχείριση του προγράμματος πολιτογραφήσεων από το 2007 και μετά, υπήρξαν λάθη και παραλήψεις, ενώ τα όσα αποκάλυψε το δίκτυο Al Jazeera έχουν εκθέσει τη χώρα μας.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα επανέλθει όταν με προσοχή μελετήσει την έκθεση. Η άντληση επιλεκτικών συμπερασμάτων πριν καν αναγνωστεί η πολυσέλιδη έκθεση, δεν είναι πράξη υπεύθυνη. Η δε επαναλαμβανόμενη, τοξική αντίδραση συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων την ώρα που βρίσκονται στη Γενεύη για το Εθνικό θέμα, μάλλον επιβεβαιώνει ότι στόχος τους είναι ο αποπροσανατολισμός από δική τους ύποπτη εμπλοκή.

 
27800