Προσωρινή λύση για έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών από Τ/κ

Γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου αναφορικά με την έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού σε Τουρκοκύπριους

Γραπτή δήλωση αναφορικά με την έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού σε Τουρκοκύπριους, εξέδωσε σήμερα (13/8) η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κα Νιόβη Παρισινού.

Όπως αναφέρει η κα Παρισινού, «λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε με την εξασφάλιση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού   σε Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας  που έχουν εμβολιαστεί και για διευκόλυνση της δυνατότητας τους να ταξιδέψουν, η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη διάσταση του θέματος αυτού, αξιολόγησε κατά τις προηγούμενες μέρες τις διάφορες επιλογές και αποφάσισε τα εξής:

Τη δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου οι ενδιαφερόμενοι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να υποβάλουν, μέσω ηλεκτρονικού τυποποιημένου εντύπου, τα σχετικά στοιχεία, αναφορικά με τον εμβολιασμό τους. Αφού διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι τότε αυτόματα τα δεδομένα θα προωθούνται για την έκδοση EUDCC και οι αιτητές θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον τρόπο ανάκτησης του πιστοποιητικού τους. Η λύση αυτή θα έχει ισχύ μέχρι και την 31η Αυγούστου 2021, αφού αξιολογούνται και εναλλακτικές λύσεις».

Η εν λόγω διαδικασία, συνέχισε, «αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο όσων θα ταξιδέψουν τις προσεχείς ημέρες, και για τεκμηρίωση του σημείου αυτού θα είναι αναγκαία η υποβολή σάρωσης εισιτηρίου, το οποίο θα επιβεβαιώνει την ημερομηνία ταξιδιού του ενδιαφερόμενου». «Επιπλέον, θα είναι αναγκαία η επισύναψη εγγράφων ταυτοποίησης, καθώς και της κάρτας εμβολιασμού», πρόσθεσε.

«Την ερχόμενη Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, θα εκδοθεί ενημερωτικό Δελτίο Τύπου που θα διευκρινίζει τη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτημάτων», ανέφερε.

«Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διεργασίες για συντονισμό με τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Υγεία», κατέληξε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.
 

 
27717