Προτάσεις ΕΔΕΚ στον Υπουργό Υγείας για αναβάθμιση υπηρεσιών ΓεΣΥ

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Υπουργού Υγείας

Εισηγήσεις για ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του ΓεΣΥ, καθώς και για αποφυγή περιττών εξόδων που ενδεχομένως θα επιβαρύνουν το σύστημα, δήλωσε ότι κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Ο κ. Σιζόπουλος επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΕΔΕΚ συναντήθηκε με τον κ. Χατζηπαντέλα και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε πως άκουσε «προσεκτικά τις εισηγήσεις τους που αφορούν τη βελτίωση των νοσοκομείων μας, του ΟΑΥ», προσθέτοντας «έχουμε καταγράψει τις ανησυχίες τους και θα τις μελετήσουμε προσεκτικά και θα επανέλθουμε κοντά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο και την αντιπροσωπεία για αυτή την συνάντηση και δήλωσε σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία στο μέλλον».
 
Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως κατέθεσε «κάποιες συγκεκριμένες απόψεις και εισηγήσεις για το πώς κατά την άποψη μας μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το ΓεΣΥ,  η εφαρμογή του».
 
Αναφέρθηκε στο πώς θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν τα δημόσια νοσηλευτήρια για να μπορέσει να αναβαθμιστεί ποιοτικά η προσφερόμενη περίθαλψη προς τους πολίτες «αλλά και την ίδια στιγμή το πώς θα αποφύγουμε περιττά έξοδα, τα οποία ενδεχομένως θα επιβαρύνουν το σύστημα και θα μετακυλιστούν  ως ενδεχόμενη φορολογία προς τους πολίτες, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτήν ειδικά την περίοδο κατά την οποία η οικονομική κρίση πλήττει σε μεγάλο βαθμό πλατιά στρώματα της κυπριακής κοινωνίας».
 
Επίσης, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως η ΕΔΕΚ κατέθεσε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Υπουργό και στη Γενική Διευθύντρια για το πώς θα μπορούσε να συνυπάρξει ο Πανεπιστημιακός και ο Δημόσιος Κρατικός τομέας στα δημόσια νοσηλευτήρια και αυτά προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης ποιοτικά της προσφερόμενης περίθαλψης στους πολίτες χωρίς την ίδια στιγμή να δημιουργούνται οποιεσδήποτε επιπλοκές και οποιαδήποτε προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν αρνητικές συνέπειες.

(ΚΥΠΕ)