Πρώτη συνάντηση των μελών Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας Τρίτη 5/4

Θα συζητηθούν οι τρόποι συνεργασίας σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων

Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν αύριο Τρίτη 5 Απριλίου οι Δήμοι και Κοινότητες που θα απαρτίζουν τον ενοποιημένο Δήμο Παραλιμίου – Δερύνειας.
 
Σε ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότ στη συνάντηση «αναμένεται να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας τους ενόψει της επικείμενης μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως διαμορφώνεται στο σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».
 
Στη συνάντηση «θα συμμετέχουν οι Δήμαρχοι, οι Κοινοτάρχες και τα μέλη των Συμβουλίων των Δήμων Δερύνειας και Παραλιμνίου καθώς και των Κοινοτήτων Φρενάρους και Αχερίτου. Αναμένεται να παρουσιαστούν οι προοπτικές και οι δυνατότητες της νέας τοπικής αρχής καθώς και οι τρόποι συνεργασίας οι οποίοι μπορούν να τεθούν σε ισχύ άμεσα».
 
Συγκεκριμένα «θα συζητηθούν οι τρόποι συνεργασίας σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων καθώς και ανταλλαγής γνώσεων σε διάφορα θέματα που απασχολούν τη νέα τοπική αρχή. Επίσης θα παρουσιαστεί το προφίλ της νέας τοπικής αρχής όπως διαμορφώνεται, αφού θα ξεκινά από τον Κόννο και θα εκτείνεται γεωγραφικά μέχρι και την Αχερίτου».
 
Ακόμα «θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης που αναμένεται να παρατηρηθούν τα επόμενα χρόνια με την στενή συνεργασία που θα αναπτυχθεί μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων».

ΚΥΠΕ

Tags
 
27710