Πρωτοβουλία Αβέρωφ για τα διατηρητέα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέλαβε πρωτοβουλία για αποκατάσταση των διατηρητέων που κατεδαφίστηκαν

Άμεση πρωτοβουλία από τη Δημοτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας και συζήτηση του ζητήματος της κατεδάφισης διατηρητέων κτιρίων, ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής, στη Λευκωσία ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

>>> Διαβάστε επίσης: Δ. Λευκωσίας: Δεν εκδόθηκε άδεια για κατεδαφίσεις στην Ισοκράτους <<<

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε από τη Δημοτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας και συζήτηση του ζητήματος της κατεδάφισης διατηρητέων κτιρίων, ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής, στη Λευκωσία.  

>>> Διαβάστε επίσης: Επιστολή Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ σε Γιωρκάτζη για διατηρητέα κτήρια <<<

Παράλληλα ο κ. Νεοφύτου για το ίδιο θέμα, είχε συναντήσεις τόσο με τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, τον Διευθυντή της Πολεοδομίας κ. Κυριάκο Κούνδουρο όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντή, όπου και επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του για πλήρη αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του χαρακτήρα της περιοχής.  

Σημειώνεται ότι ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε το σημείο όπου κατεδαφίστηκαν τα κτίρια ενώ επιπρόσθετα συζήτησε τα όσα έλαβαν χώρα και με την επί χρόνια υπευθυνη του κλάδου διατηρητέων και τεως διευθύντρια του τμήματος Πολεοδομίας κ. Αθηνά Κληρίδου.

 
25233