Πρωτοσέλιδα σήμερα (10/5): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 10/5/2022

Διάφορα θέματα προβάλλει στα πρωτοσέλιδά του σήμερα ο κυπριακός Τύπος, μεταξύ αυτών τον απόηχο από την απόφαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ για στήριξη Ανδρέα Μαυρογιάννη, τη στήριξη που έλαβε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα, την ανακοίνωση για την εκμετάλλευση περιουσιών στις Βρετανικές Βάσεις, την κατάσταση με τις συλλογικές συμβάσεις σε Ελληνική και ΚΕΔΙΠΕΣ, την ομιλία Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία χθες και την ανάγκη για πτητικά μέσα για κατάσβεση πυρκαγιών.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Πάει Υπουργικό και ανακοινώνεται σχέδιο €600.000 για φωτοβολταϊκά

2/ Παγώνουν το κτίσιμο της οικίας τους οι Κύπριοι

3/ Αυτοκίνητα: Οι εγγραφές δεν αντικατοπτρίζουν το παζάρι

4/ Φιάκκου: Οι 4 επιδιώξεις της Αρχής Στοιχημάτων για το 2022-2024

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Με Ελλάδα και Ευρώπη στην φαρέτρα του επέστρεψε ο Αβέρωφ» και γράφει για πρωτοφανή στήριξη από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. Αλλού γράφει ότι είναι αξιοσημείωτα κυρίως τα όσα δεν είπε ο Ρώσος Πρόεδρος στην ομιλία του χθες κατά την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Η «Α» αναφέρει σε άλλο θέμα πως σε εφαρμογή τίθεται στις 16/5 το νέο σχέδιο για ανάπτυξη ιδιοκτησιών στις Βάσεις.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Επιτέλους άρχισε να βράζει η Προεκλογική

2/ Σιζόπουλος: Κατέβα εσύ να σε στηρίξω - Νικόλας: Διερευνώ για Νίκο

3/ Καμπανάκι μετά τα νέα επεισόδια στο Τσίρειο - Αξιολόγηση μέτρων

4/ Αποφασίζει σήμερα το Υπουργικό για κατάργηση του Safepass

5/ Έκκληση σε αιμοδότες: Ανάγκη για 350 φιάλες αίματος την ημέρα

6/ Τα οφέλη σε κατοίκους από την ανάπτυξη στις Βρετανικές Βάσεις

7/ Φορέας: Δίνει εξηγήσεις γιατί δεν έδωσε 25-30 εκ. σε πρόσφυγες

Κάτω από τον τίτλο «Τώρα μένει να πειστεί και η βάση του ΑΚΕΛ» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» αναφέροντας ότι απομένει ένας μήνας για να εξηγηθεί η απόφαση για στήριξη Μαυρογιάννη. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι δεν είναι και τόσο so easy η ταυτοποίηση των so easy και ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για άρση της ταυτοποίησης των κατόχων. Ο «Π» αλλού προβάλλει την ανακάλυψη 8 δις κ.μ φυσικού αερίου στο οικόπεδο Αθήνα της ισραηλινής ΑΟΖ.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Σήκωσε το βάρος ο Στέφανος» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι προσωπικά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέλαβε να εξηγήσει την απόφαση για στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Σε άλλο θέμα  ο «Φ» αναφέρει ότι μόνο ένα στα τέσσερα εξώδικα από τροχαίες παραβάσεις παραδόθηκαν στους παραβάτες. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στην τηλεδιάσκεψη χθες Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Κύκλοι του ΔΗΣΥ στρώνουν χαλί για απολύσεις σε Ελληνική και ΚΕΔΙΠΕΣ» και γράφει πως κατανομάζουν τον πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη. Αλλού αναφέρει ότι έγινε μάστιγα η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει ότι μεθοδεύεται ιδιωτικοποίηση των φυλακών ανηλίκων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Tεράστιο ορόσημο στις σχέσεις Κύπρου-ΗΒ» και γράφει για την εξαγγελία χθες στο Προεδρικό για την ανάπτυξη ιδιοκτησιών στις Βρετανικές Βάσεις και άρση των απαγορεύσεων που ίσχυαν. Αλλού αναφέρει ότι η ΕΕ επιδιώκει να σπάσει το μπλοκ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, Κύπρο και Ελλάδα . Σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρεται στη στήριξη Μαυρογιάννη από το ΑΚΕΛ και τις προσπάθειες του κόμματος να υπερασπιστεί την απόφασή του.

(ΚΥΠΕ)

 
27717