Πρωτοσέλιδα σήμερα (13/4): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 13 Απριλίου 2021

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης που προχωρεί και η διστακτικότητα πολιτών να εμβολιαστούν, η έναρξη δικαστικής διαδικασίας εναντίον του τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου για βιασμό, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης και δικαιοσύνης σε σχέση και με τις βουλευτικές εκλογές και οι καταγγελίες για παρατυπίες και  προνομιακή μεταχείριση από το οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου Αναστασιάδη, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος της Τρίτης.
 
H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπλόκο αντιπολίτευσης σε άλλες δύο μεταρρυθμίσεις», γράφει ότι για την τοπική αυτοδιοίκηση τα κόμματα επιμένουν σε τοπικά δημοψηφίσματα και απορρίπτουν την πρόταση της Κυβέρνησης για διεξαγωγή ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος, ενώ τη δικαιοσύνη την αφήνουν για μετά τις εκλογές. Αλλού γράφει ότι κάτι τρέχει στην Επιτροπή Νικολάτου και ότι ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος προειδοποιεί με λήψη μέτρων αν δεν επιδοθεί σύντομα το πόρισμα στο Γενικό Εισαγγελέα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε νέα βόμβα Τατάρ που λέει ότι δεν είναι δυνατή η επιστροφή του Βαρωσιού.
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εξομολόγηση μητροπολίτη για βιασμό», γράφει στο κύριο του θέμα ότι στο Κακουργιοδικείο οδηγείται ο τέως Κιτίου Χρυσόστομος με βαρύτατες καταγγελίες από δύο γυναίκες. Αλλού αναφέρεται σε εβδομάδα των Παθών για επιδημιολόγους για τις πασχαλινές χαλαρώσεις. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην κατοχύρωση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

 Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κλονίζεται ο εμβολιασμός», γράφει ότι στη μέγγενη βρίσκεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου, με το Υπουργείο Υγείας να παραμένει ακλόνητο, τους επιστήμονες να μελετούν τα δεδομένα και τους πολίτες να έχουν τρομάξει. Αλλού γράφει ότι στο Κακουργιοδικείο οδηγείται ο τέως μητροπολίτης Χρυσόστομος με τη βαρύτατη κατηγορία του βιασμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο μοτοσυκλετιστές σκοτώθηκαν σε ένα 24ωρο στη Λευκωσία.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Όποια πέτρα σηκώσεις βρίσκεις το οικογενειακό περιβάλλον Αναστασιάδη», αναφέρεται σε παρατυπίες, προνομιακή μεταχείριση και απώλεια εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο. Αλλού γράφει ότι η αντιπολίτευση ετοίμασε σχέδιο Β εάν δεν συναινέσει η Κυβέρνηση στις αλλαγές στο θέμα της αναστολής των εκποιήσεων. Αλλού αναφέρεται σε έλλειψη φαρμάκων για ασθενείς με COVID-19.
 
Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αξιωματούχοι κάνουν έκκληση για εμβολιασμούς», γράφει ότι η Κυβέρνηση προχωρά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ η πύλη ανοίγει για νέες ηλικιακές ομάδες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει η δίκη πρώην μητροπολίτη ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία για βιασμό. Αλλού αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατοχυρώνει το χαλλούμι ως ΠΟΠ. 

ΚΥΠΕ

 
27751