Πρωτοσέλιδα σήμερα (15/11): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 15/11/2021

Τα πρακτικά του Κραν Μοντανά και οι αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη σε όσα αναφέρονται γύρω από αυτό το θέμα τις τελευταίες ημέρες, τα ενδεχόμενα νέα μέτρα κατά της νόσου COVID-19 και η πρόταση νόμου για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ «Πράσινο φως» για τη νοσοκομειακή μονάδα στην Κρατική Έκθεση

2/ Πρόταση νόμου για να γίνει 9% το ΦΠΑ στο ρεύμα για όλους

 
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Θα μιλήσω στο τέλος…» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «απαντά στους καλοθελητές» για το Κραν Μοντανά, ενώ αναφέρεται σε οργανωμένη προπαγάνδα κάποιων να επιρρίψουν ή να αφήνουν να νοηθεί ότι την ευθύνη για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντάνα έφερε η ε/κ πλευρά. Αλλού γράφει ότι σε πύρινο κλοιό βρέθηκε η επαρχία Πάφου, αφού μέσα σε μερικές ώρες εκδηλώθηκαν 11 πυρκαγιές. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο ετήσιο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη που έγινες χθες, οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Αναστασιάδης: Τελειώνει ο χρόνος, θέλει τις μεταρρυθμίσεις

2/ Πόσοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν από Διοριστέων/Διορισίμων-Πίνακες

3/ Πάμε για υποχρεωτική ανακύκλωση στην Κύπρο;- Τα δεδομένα

4/ Ντοκουμέντα Κραν Μοντανά. Κάποιοι οφείλουν απολογία…

 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Υπό συζήτηση lockdown για τους ανεμβολίαστους», γράφει ότι ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο επαναφοράς περιοριστικών μέτρων, καθώς οι επιδημιολόγοι προβλέπουν περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Αλλού αναφέρει ότι διορίστηκε συντονίστρια έργου για την ανάπτυξη κτηριακού συμπλέγματος για τα νέα Υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Μεταφορών. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι κοινοτική οδηγία θέτει νέους κανόνες για κατώτατους μισθούς.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έπαιρναν γραμμή από τον Άιντε» αναφέρεται σε ανοικτή κατηγορία Προέδρου Αναστασιάδη με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Φ» για το Κραν Μοντανά. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στη διάσκεψη στη Γλασκώβη για το κλίμα γράφοντας «πολλά λόγια, λίγη ουσία». Αλλού γράφει ότι μεγαλώνει ο λογαριασμός για την COVID-19 και ότι το Υπουργείο Οικονομικών ζητά επειγόντως από τη Βουλή την αποδέσμευση άλλων €20,1 εκατομμυρίων.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανοίγει ο δρόμος για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα» γράφει ότι στη Βουλή πάει σήμερα η πρόταση του ΑΚΕΛ, η οποία υποστηρίζεται από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε επίθεση Προέδρου Αναστασιάδη σε Αντόνιο Γκουτέρες, αξιωματούχο του ΟΗΕ και δημοσιογράφους για το Κραν Μοντανά. Αλλού γράφει ότι στην αγορά εργασίας επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση της ανεργίας, μετά την κατάργηση των προγραμμάτων στήριξης.
 
(ΚΥΠΕ/Brief)

 
27328