Πρωτοσέλιδα σήμερα (15/3): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 15/3/2022

Οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας κυριαρχούν για ακόμα μια μέρα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Αλλα θέματα που απασχολούν είναι το πάγωμα αναπτυξιακών έργων σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών και οι επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από τις εξελίξεις, η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Πουρνάρα, η καθυστέρηση στα έργα του κόμβου από Λεμεσό προς Λευκωσία και οι διεργασίες των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές.
 
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οικονομικό κραχ» γράφει ότι προ των πυλών του Κρεμλίνου βρίσκεται ο κίνδυνος χρεωκοπίας και ότι λήγει αύριο η προθεσμία αποπληρωμής ρωσικών ευρωομολόγων 117 εκ. δολαρίων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κορεπέρ ενέκρινε επίσημα το τέταρτο πακέτο κυρώσεων. Αλλού αναφέρεται σε αχτίδα φωτός στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Έργα μισού δισ. ευρώ μέχρι το 2030 για ανάπτυξη περιοχής Τροόδους

2/ Στη Βουλή τα προβλήματα του τουρισμού και της αύξησης τιμών

3/ ΚΕΒΕ: Δεν θα συγκρατηθεί ο πληθωρισμός - Αναθεώρηση προβλέψεων
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οι βόμβες Πούτιν δεν τους πήραν τη ζωή» αναφέρεται σε αποστολή του «Π» στην Ουκρανία, γράφοντας ότι οι Ρώσοι ισοπεδώνουν πόλεις και οι Ουκρανοί αρνούνται να παραδοθούν. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Πουρνάρα και στα μέτρα για Πουρνάρα υπό τον τίτλο «κύριε Πρόεδρε, κοιμάστε καλά τη νύχτα;». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απογοήτευση στο ΔΗΚΟ για αποκλεισμό Νικόλα από το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ ΔΗΚΟ: Δεν πρότεινε Χριστιάνα σε ΑΚΕΛ αλλά…

2/ Σε ρυθμούς Φοιτητικών εκλογών τα Πανεπιστήμια 

3/ Εισβολή σε Ουκρανία: Όλο το ιστορικό-Από διάλυση ΕΣΣΔ έως σήμερα

4/ Έρχονται κι άλλες αυξήσεις στα τρόφιμα - Τι γίνεται με καύσιμα

5/ Περιμένει πρόσκληση από ΥΠΠΑΝ η ΠΟΕΔ για τις εισηγήσεις της
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ισοπεδώνουν τη Μαριούπολη» αναφέρεται σε εικόνες αποκάλυψης στην ιστορική πόλη των ομογενών και αλλού, ενώ γράφει ότι στο στόχαστρο βρίσκεται η Οδησσός. Αλλού γράφει για συγκλονιστική περιγραφή της Προέδρου Ουκρανών Κύπρου για την κατάσταση των αμάχων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι επικίνδυνος ο κόμβος από τη Λεμεσό προς Λευκωσία και ότι καθυστερούν οι εργασίες βελτίωσης.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τώρα παγώνουν αναπτυξιακά έργα», αναφέρεται σε εγκύκλιο από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην προγραμματιστούν νέα έργα. Αλλού αναφέρεται στο Ουκρανικό γράφοντας για σφοδρούς βομβαρδισμούς και συνομιλίες χωρίς κατάληξη. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για άθλια παράσταση ευαισθησίας για την αθλιότητα στο Πουρνάρα.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μικρή ανακούφιση για την ταλαιπωρημένη Μαριούπολη», γράφει ότι επιτράπηκε σε κάποια αυτοκίνητα να φύγουν, αλλά η Ρωσία μπλόκαρε οχήματα που μετέφεραν βοήθεια. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το υπερπλήρες Πουρνάρα και υποσχέθηκε αλλαγές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το κυπριακό ΑΕΠ θα πληγεί από τις ρωσικές κυρώσεις.
 
(ΚΥΠΕ/BRIEF)

 
27786