Πρωτοσέλιδα σήμερα (16/5): Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 16 Μαίου 2021

Οι επόμενες κινήσεις που αναμένονται στο Κυπριακό, η "μάχη" των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ης Μαΐου, οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, και οι τοποθετήσεις για το ζήτημα των πολιτογραφήσεων, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εκδόσεων τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η σελίδα 255 καίει τον Νικόλα» γράφει ότι το γραφείο του Προέδρου του ΔΗΚΟ υπέβαλλε αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και «ο ίδιος συμμετείχε σε μια περίεργη τροποποίησης της σχετικής με το θέμα νομοθεσίας». Επίσης δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου, σύμφωνα με τον οποίο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς έργα, που αφορούν το Υπουργείο του. Αλλού γράφει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε πως χρειαζόμαστε μια λειτουργική βουλή.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Η μάχη ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και η ελπίδα των μικρών», προβάλλει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας, σημειώνοντας πως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δίνουν μάχη για να παραμείνουν μεγάλα κόμματα εξουσίας. Αλλού αναφέρεται σε απόρρητη επιστολή της Carla Del Ponte για το πώς το δικηγορικό γραφείο Τάσσου Παπαδόπουλου «έσπασε το εμπάργκο του ΟΗΕ στον Μιλόσεβιτς». Επίσης, αναφέρεται στη διαδικασία για εισαγωγή εθνικού κατώτατου μισθού.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φλερτ ΟΗΕ με αγγλικές ιδέες» για σενάριο παρουσίασης νέου Πλαισίου Γκουτέρες με έντονα χρώματα Λονδίνου. Αλλού αναφέρεται σε φόβους για γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Επίσης, δημοσιεύει συνέντευξη του Αρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με τον οποίο θα εισαχθούν σύγχρονες μορφές αστυνόμευσης.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «50 εκατομμύρια ευρώ το κόστος των τεστ για κορωνοϊό» γράφει ότι τα μαζικά rapid test και το κόστος τους για το κράτος προκαλούν ερωτηματικά και δέχονται επικρίσεις. Αλλού αναφέρει πως αμείωτη παραμένει η ένταση των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Επίσης, προβάλλει δήλωση του Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο πως η χώρα του στηρίζει την επίλυση του Κυπριακού με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 
Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκλογές δυσαρέσκειας» πως πολλοί από τους υποψήφιους στις βουλευτικές εκλογές ποντάρουν στη δυσαρέσκεια πολλών με το πολιτικό κατεστημένο και τα παραδοσιακά κόμματα. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή κατάδυση του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, μαζί με τον Ευρωβουλευτή, Λουκά Φουρλά, στο αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας για προώθηση των καταδύσεων στο σημείο αυτό. Επίσης γράφει για το νέο καθεστώς σε ότι αφορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
 
Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Καθημερινή» προβάλλει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έτοιμος να απολογηθώ μετά το πόρισμα» συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα αναγνωρίσει και δημόσια τις ευθύνες που του αναλογούν για το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων. Αλλού γράφει για τον νέο κύκλο βίας και αίματος στη Μέση Ανατολή. Επίσης, αναφέρεται σε αγώνα για μείωση του δημόσιου χρέους της Κύπρου.
 
Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Την τρομοκρατία σπονσάρει η Τουρκία» πως η Τουρκία σπονσάρει την τρομοκρατία για να αποτρέψει συμμαχίες στη Μέση Ανατολή. Αλλού αναφέρει πως αρχίζει επαφές τον ερχόμενο μήνα η Τζέιν Χολ Λουτ πρώτα με τις εγγυήτριες και μετά στην Κύπρο. Επίσης γράφει θα αρχίσουν και πάλι οι κρουαζιέρες προς την Κύπρο.

 
22322