Πρωτοσέλιδα σήμερα (17/5): Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 17 Μαίου 2021

Η μάχη των κομμάτων για τις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές της 30ης Μαΐου και η προσπάθεια τους για συσπείρωση των ψηφοφόρων, η αντιμετώπιση της πανδημίας με τη χρήση του μεγάλου αριθμού των rapid tests, οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, και οι νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας, που ξεκινούν από σήμερα, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η μάχη ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για την πρωτιά», γράφει για τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και οι οποίες δίνουν προβάδισμα μιας-δύο μονάδων στον ΔΗΣΥ έναντι του ΑΚΕΛ στη μάχη για την πρωτιά. Αλλού, γράφει για τη νέα φάση χαλαρώσεων, σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα, που εισέρχεται από σήμερα η Κύπρος. Σε άλλο της θέμα γράφει πως αναμένεται μεγαλύτερη ροή τουριστών το δεύτερο μισό της καλοκαιρινής περιόδου.
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρώτοι στα rapid tests, στα υπόλοιπα όμως;», γράφει πως το success story της Κύπρου στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας εξαρτάται και από το πώς θέλουμε -και θέλουν- να το βλέπουμε. Αλλού, γράφει για τον φόνο 46χρονου στη Λεμεσό, για τον οποίο η Αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο άτομα χθες, ενώ είχε συλλάβει αρχικά άλλα δύο. Σε άλλο του θέμα γράφει πως το Υπουργείο Υγείας θα εγκρίνει αιτήματα για αλλαγή ραντεβού για εμβολιασμό μόνο για σοβαρούς λόγους.
 
OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έφοδος από πόρτα σε πόρτα» γράφει για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων με κινητοποίηση σε όλα τα μέτωπα με σκοπό την αύξηση της κομματικής συσπείρωσης. Αλλού, γράφει ότι εντός του καλοκαιριού ο Δήμος Στροβόλου προχωρά σε προσφορές για ανάθεση του έργου της ανάπλασης της λεωφόρου Τσερίου. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι μελετάται το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στοίχισαν οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες Αναστασιάδη στο Κυπριακό», αναφέρεται στην ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρου Κυπριανού, στα εγκαίνια του Μνημείου Αγνοουμένων της Άσσιας, ο οποίος είπε πως οι μέχρι στιγμής χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό δεν κατάφεραν να κάμψουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας. Αλλού, γράφει πως συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας η ισραηλινή θηριωδία. Σε άλλο της θέμα γράφει για την εφαρμογή από σήμερα της νέας φάσης χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό

 
22322