Πρωτοσέλιδα σήμερα (21/4): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 21 Απριλίου 2022

Η αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας και από άλλους Ρώσους, λόγω των κυρώσεων που λαμβάνονται από την ΕΕ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι αναμένει πρωτοβουλία από ΕΕ και ΗΠΑ, οι χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν λόγω COVID-19, ενόψει των εορτών του Πάσχα, και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω των αυξήσεων στις τιμές των αγαθών είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες. 

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άλλοι τέσσερις … Κύπριοι Ρώσοι με κυρώσεις» πως άλλοι τέσσερις Ρώσοι των οποίων τα ονόματα προστέθηκαν πρόσφατα στη λίστα της ΕΕ με άτομα τα οποία υπόκεινται σε κυρώσεις, βρέθηκαν να κατέχουν κυπριακά διαβατήρια, τα οποία η Κυβέρνηση αποφάσισε να τους αποστερήσει. Επίσης αναφέρει πως ο Πούτιν δοκίμασε το «ισχυρότερο πυρηνικό όπλο του πλανήτη». Αλλού σημειώνει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζητά πρωτοβουλία από ΕΕ – ΗΠΑ.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «’Μαζεύουν’ 1.000 ανέντακτους εφέδρους κάθε μήνα» γράφει για τα αποτελέσματα των ελέγχων για ανέντακτους εφέδρους σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα. Αλλού γράφει για την κατάσταση στην πόλη Ιζούμ της Ουκρανίας και για ανησυχίες για νέα Μπούτσια. Επίσης αναφέρει πως η Κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η Κύπρος χρησιμοποίησε το Pegasus για παρακολουθήσεις Βρετανών διπλωματών.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Άκυρο για άλλους 15 Ρώσους» πως μέσα σε 15 ημέρες άρχισε διαδικασία για αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας από 36 πρόσωπα. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση όσων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη, χωρίς νερό, τροφή και φάρμακα. Επίσης γράφει πως μείναμε χωρίς πυροσβεστικά ελικόπτερα, αφού λόγω των κυρώσεων δεν έρχονται τα ρωσικά.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η ακρίβεια σαρώνει και η κυβέρνηση λέει στους πολίτες ότι διάγουν ζωή χαρισάμενη» γράφει πως χιλιάδες χαμηλόμισθοι και άτομα με επιδόματα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν λόγω της ακρίβειας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως οι ιδιώτες πήραν την προσφορά για βιολογικό σταθμό από το ΣΑΠΑ, και ζητούν επιπλέον 200.000 ευρώ. Ακόμη κάνει λόγο για νέα χαλάρωση από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ στη Cypra για θέματα οσμών και οχληρίας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Περισσότερες χαλαρώσεις για το Πάσχα» για την άρση των περιορισμών που είχαν ληφθεί λόγω COVID-19, η οποία αποφασίστηκε ενόψει των εορτών του Πάσχα. Σε άλλο θέμα προβάλλει την επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου και άλλων γυναικών Προέδρων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων σε Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία. Επίσης αναφέρει πως τέσσερις ακόμη Ρώσοι χάνουν, στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ, την κυπριακή υπηκοότητα που είχαν.

KYΠΕ