Πρωτοσέλιδα σήμερα (21/6): Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 21 Ιουνίου 2022

Ο διορισμός του Αχιλλέα Αμιλιανίδη ως ποινικού ανακριτή για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους και η νέα αύξηση των τιμών των καυσίμων είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Στενάζουν τα πορτοφόλια για να γεμίσει το ντεπόζιτο» γράφει ότι νέες και μάλιστα μεγάλες αυξήσεις αναμένονται στις τιμές των καυσίμων πολύ σύντομα, ίσως και το επόμενο 24ωρο. Αλλού αναφέρει ότι ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης διορίστηκε ποινικός ανακριτής για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών. Η «Α» σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι ικανοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πάνε σε νέα συνάντηση για το χαλούμι ΠΟΠ.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

«Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» και αναφέρεται στον διορισμό από τον Γενικό Εισαγγελέα του δικηγόρου Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ως ποινικού ανακριτή με ευρείς όρους εντολής για τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών. Αλλού αναφέρεται στον διορισμό του Κυριάκου Κούσιου ως νέου Υπουργού Εργασίας. Ο «Π» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής άναψε χθες το πράσινο φως για την αγορά 6 γαλλικών μαχητικών ελικοπτέρων.

Κάτω από τον τίτλο «Θρίλερ με τη διαθεσιμότητα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ένα βήμα πριν την απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας που καταγγέλθηκε από την Διευθύντρια των Φυλακών. Αλλού ο «Φ» αναφέρει ότι οι κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού προχώρησαν χθες σε 12ώρο αποκλεισμό του Ενεργειακού Κέντρου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και γράφει ότι αναμένονται νέες προκλήσεις από την Τουρκία στην ΑΟΖ.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Σπάζει το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης» αναφέρεται σε μπαράζ αυξήσεων που έφερε χθες τις τιμές του πετρελαίου κίνησης μέχρι το 1,999 και γράφει ότι πίεση ασκεί το ΑΚΕΛ για πλαφόν και διενέργεια ελέγχων για την αισχροκέρδεια. Αλλού γράφει ότι το κόστος για κατασκευή κατοικίας αυξήθηκε κατά 22% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα στα νεαρά ζευγάρια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νομικό κώλυμα για τα εφημερεύοντα ιατρεία στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» κάτω από τον τίτλο «Η Διευθύντρια των Φυλακών υπέβαλε καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα» γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης διόρισε τον δικηγόρο Αχιλλέα Αμιλιανίδη ως ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή για τις καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών. Αλλού αναφέρεται σε δημοσίευμα τ/κ εφημερίδας σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν την βόρεια Κύπρο (κατεχόμενα) κατά το 2022. Επίσης αναφέρεται στην ολοκλήρωση του πρώτου ταξιδιού στα πλαίσια της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

ΚΥΠΕ

 
27317