Πρωτοσέλιδα σήμερα (22/4): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 22 Απριλίου 2022

Διάφορα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, οι εφημερίδες. Μεταξύ άλλων αναφορά γίνεται σε Ρώσο που χάνει το κυπριακό του διαβατήριο, στην ακρίβεια και στις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού, στις ζυμώσεις για τις προεδρικές, στην κατάσταση στη Μαριούπολη, στις νέες χαλαρώσεις για την πανδημία με ισχύ από σήμερα και στην υπόθεση της Πάτρας, που εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο και όχι μόνο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Χάνει το διαβατήριο μας ο Ρώσος που αγόρασε νησί» και γράφει ότι είχε παρακάμψει τις νόμιμες διαδικασίες χρησιμοποιώντας την κυπριακή υπηκοότητα. Αλλού αναφέρει ότι ο ΓΓ των ΗΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το Ουκρανικό. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρεται στις νέες αλλαγές στην εκπαίδευση με μείωση διαγωνισμάτων και όρια στη Μέση.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ SafePass:Αλλαγές από σήμερα –Τι ισχύει για επιχειρήσεις & πελάτες

2/ Ξενοδόχοι: Αναμένουν πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

3/ Ψάχνουν ξενοδοχεία για τους Ουκρανούς Πρόσφυγες

4/ Κατεχόμενα: Δεν πληρώνουν σε ευρώ την ΑΗΚ – Επιστρέφουν ενέργεια

«Λιγότερες και ακριβότερες οι αγορές των Κυπρίων» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι οι ψηλές τιμές άλλαξαν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Αλλού αναφέρει ότι στη Μαριούπολη παραμένουν παγιδευμένοι 120,000 άμαχοι. Ο «Π» γράφει ακόμη πως εγείρονται ζητήματα για την αντιμισθία του τέως Επιτρόπου Γιαννάκη Γιαννάκη και ότι υπάρχει δυνατότητα αστικών μέτρων.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Νέες χαλαρώσεις από σήμερα - Αλλαγές σε Safe Pass & συναθροίσεις

2/ Πώς, που και ποιούς έβαλε στο μάτι η Αστυνομία κατά το Πάσχα

3/ Έρχονται αλλαγές στην εκπαίδευση Οδηγών - Νόμος τρέχει απο 1968

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Αντίστροφη μέτρηση στο ΑΚΕΛ» γράφει ότι χτίζουν ξανά το κλίμα συνεργασιών αυτή τη φορά γύρω από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Αλλού γράφει πως οι ανακριτές ξεσκονίζουν φακέλους για εκατό ύποπτες πολιτογραφήσεις. Επίσης αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τον Συνήγορο του ασθενή που μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να πάει στη Βουλή.

Με τίτλο «Ο δείκτης καταναλωτή απαντά στην κυβέρνηση ΔΗΣΥ για την ακρίβεια» η «Χαραυγή» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι στον τομέα της ενέργειας ο δείκτης έφτασε στο 28,3% και ότι οι μισθοί είναι 40% πιο χαμηλοί από τον μέσο όρο στην ΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως γίνονται απολύσεις στην Ελληνική Τράπεζα και αποκοπές βασικών δικαιωμάτων. Η εφημερίδα αλλού γράφει ότι το κόστος ηλεκτρισμού γονατίζει τις μικρές επιχειρήσεις.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Αξιώνει ρωσική νίκη στη Μαριούπολη ο Πούτιν» γράφει ότι 120,000 άμαχοι είναι παγιδευμένοι στην πόλη, σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο και ότι οι ΗΠΑ στέλνουν χρήματα και στρατιωτική βοήθεια. Αλλού γράφει για σχέδιο αναδιάρθρωσης στην Ελληνική Τράπεζα και για σύγκρουση με την συντεχνία. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας γύπας που διασώθηκε βρήκε φρικτό θάνατο όταν κτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο στο κύριό της θέμα «’Φυσικό αέριο’, όπως κούρεμα καταθέσεων!.» αναφέρει ότι ετοιμάζουν νέο σκηνικό άσκησης τάχατες πιέσεων προς την Κύπρο και ότι βαφτίζουν ως ΜΟΕ και το φυσικό αέριο. Αλλού αναφέρει πως είναι σε αδιέξοδο ο ΔΗΣΥ με τις υποψηφιότητες Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη. Επίσης γράφει για την ακρίβεια που σαρώνει.

«Επιδιώκεται κλείδωμα της ‘μισής λύσης’ προς τις προεδρικές εκλογές» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» που γράφει ότι θα εντάσσεται το φυσικό αέριο στα ΜΟΕ. Αλλού αναφέρει ότι είναι κατά 17% πιο ακριβό το αρνί και κατά 20% οι φλαούνες. Επίσης γράφει για τα μέτρα της κυβέρνησης για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

(ΚΥΠΕ/BRIEF)