Πρωτοσέλιδα σήμερα (23/10): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 23/10/2021

Τα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό και την Τουρκία, ο απόηχος του ψηφίσματος για τα Pandora Papers, η σύλληψη άλλων 2 προσώπων για την υπόθεση του Αζέρου, οι εξελίξεις στην ΕΔΕΚ με την αναβολή του συνεδρίου και οι αλυσίδες κρουσμάτων σε σχολεία είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

BRIEFΤα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Ξεκινούν τα τρυπάνια της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ

2/ Αυτές είναι οι 62 πιστοποιημένες επιχειρήσεις του «Taste Cyprus»

 

3/ Χρ. Τσίγκης: Τα αιολικά πάρκα μας έβαλαν στον χάρτη των ΑΠΕ

4/ Who is Who: Κλεάνθης Κουτσόφτας - Πρόεδρος ΔΣ ΟΝΕΚ

5/ Ranking: Οι τιμές ρεύματος στην ΕΕ το α’ εξάμηνο 2021

 

 Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Για πρώτη φορά ονομάζεται η Τουρκία για το μεταναστευτικό και την Κύπρο» γράφει για νέα προειδοποίηση της ΕΕ προς την Άγκυρα και για την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους εταίρους για την θετική ατζέντα. Αλλού γράφει ότι στήνουν ξανά προεκλογικό σκηνικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τα Pandora Papers. Η «Α» αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ ότι ανέβαλε τις εκλογές ο Σιζόπουλος και συγκαλεί συνέδριο συμφιλίωσης.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Δεν πάμε όλοι για 3η δόση - Προς το παρόν μόνο άνω των 60

2/ 4388 υποψήφιοι στη μάχη των κυβερνητικών εξετάσεων σήμερα

 

3/ Οδυσσέας: Πιο στενή η συνεργασία μου με τον Κώστα Κληρίδη

 

4/ Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να βγάλετε νέα ταυτότητα

 

5/  Πράσινα σημεία: Οι 23 κατηγορίες αποβλήτων - Πότε υπάρχει χρέωση

 

«Σχεδίαζαν φόνους Ισραηλινών ντυμένοι υπάλληλοι delivery» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει για οργανωμένο κύκλωμα με επικεφαλής τον Αζέρο που παρακολουθούσε στόχους, φωτογράφιζε και συγκέντρωνε πληροφορίες ενώ προσθέτει ότι οι δύο συλληφθέντες χθες είχαν ρουχισμό με λογότυπα εταιρείας διανομής φαγητού. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως στη μέγγενη είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με το ψήφισμα για τα Pandora Papers. Αλλού προβάλλει την έλευση του φυσικού αερίου που λέει ότι μετατίθεται για το 2023.

 Κάτω από τον τίτλο «Σφίγγει ο κλοιός για Πρόεδρο» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας μιλώντας για διεθνή διασυρμό και ότι το ΑΚΕΛ οργανώνει κινητοποιήσεις. Αλλού αναφέρει ότι έκλεισαν 90.000 ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί στο πλαίσιο μέτρων για παρεμπόδιση ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Ο «Φ» αναφέρει ακόμη ότι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης είναι 46% ακριβότερο.
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Σφίγγει ο κλοιός για Ν. Αναστασιάδη μετά το ψήφισμα της Ευρωβουλής» και γράφει ότι καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινηθεί νομικά κατά των κρατών-μελών. Αλλού γράφει για εγκατάλειψη και αθλιότητα στους προσφυγικούς οικισμούς. Η «Χ» αναφέρει ότι θα γίνει κλιματικό στρες τεστ για τις τράπεζες το 2022.

H αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο στο κύριό της θέμα «'Αναίτια' η κριτική για τα Pandora» αναφέρει ότι περνά στην αντεπίθεση η Κύπρος για τις αναφορές στο ψήφισμα του ΕΚ και την κριτική της αντιπολίτευσης. Αλλού προβάλλει την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την θετική ατζέντα της Τουρκίας. Επίσης προβάλλει δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για την μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη.

(ΚΥΠΕ)
 

 
25609