Πρωτοσέλιδα σήμερα (24/01): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 24/01/2022

Η εφαρμογή του μέτρου Test to stay στα σχολεία από σήμερα και οι αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει αυτό, το αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα, το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίς από την Κύπρο και οι ζημιές που έχει δημιουργήσει και οι προσλήψεις και αποσπάσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Πρώτο τεστ για το test to stay», γράφει στο κύριο της θέμα πως υπό σφοδρές αντιδράσεις των εκπαιδευτικών τίθεται σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο του test to stay στα σχολεία. Αλλού, γράφει πως στάσιμη είναι η κατάσταση στο Κυπριακό στα κατεχόμενα με βάση το αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η κακοκαιρία Ελπίς μας πάγωσε, δημιούργησε ζημιές ενώ θα επανέλθει την Τετάρτη.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

 
Ο «Πολίτης», το κύριο της θέμα με τίτλο «Εκλογές αδιαφορίας και απογοήτευσης», γράφει για τη μεγάλη αποχή που κατέγραψαν οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα και για την επικράτηση των διχοτομιστών. Αλλού, γράφει πως ανατράπηκαν οι αρχικές προβλέψεις για τον καιρό φέτος τον χειμώνα και πως συνεχίζεται, μετά τις βροχοπτώσεις, η ροή νερού στα φράγματα. Αλλού, γράφει πως ΗΠΑ και Ρωσία συζητούν τα της Ουκρανίας υπό την απειλή ρωσικής εισβολής.
 
Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Επιχείρηση ανοικτά σχολεία», γράφει στο κύριο του θέμα ότι τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, το μέτρο του test to stay, εν μέσω έντονων αντιδράσεων. Σε άλλο του θέμα, γράφει πως κινδυνεύει να μείνει χωρίς κρέας η αγορά στην περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα με την αδυναμία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών να παρέχει υπηρεσίες στα σφαγεία. Αλλού, γράφει για αισιόδοξο μήνυμα του ΠΟΥ ότι με την Όμικρον πλησιάζει το τέλος της Πανδημίας.  
 
Η «Χαραυγή», κάτω από τον τίτλο «΄Βασίλειο΄ στήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με αβέρτα προσλήψεις», γράφει στο κύριο της θέμα πως εκτός από τους διορισμούς Λιλλήκα, Τζιωνή και Β. Παπαδόπουλου στο ΥΠΕΞ έγιναν αποσπάσεις από Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ΡΙΚ και ΚΥΠΕ.  Αλλού, γράφει πως το κόμμα της Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ κέρδισε τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η κακοκαιρία Ελπίς έθεσε σε  κίνδυνο ζωές στην Κύπρο.
 
(ΚΥΠΕ/BRIEF)

 
27328