Πρωτοσέλιδα σήμερα (24/6): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 24 Ιουνίου 2022

Οι νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η επιστολή του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα και τα νέα έργα που προγραμματίζονται από την τουρκική πλευρά στο Βαρώσι είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Εσπασε το φράγμα του … τρόμου, πήγε στα 2,030 σεντ το πετρέλαιο» πως ακριβότερες είναι από χθες και οι βενζίνες, ενώ αναμένονται φορτία και νέες αυξήσεις. Επίσης γράφει για επένδυση €303 εκατομμυρίων για το φυσικό αέριο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επιστολή του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και στις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε.

Ο «Πολίτης» αναφέρει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Άνεργοι και εγκλωβισμένοι λόγω κυρώσεων στη Ρωσία» πως ο σύνδεσμος ρωσικών επιχειρήσεων στη Λεμεσό ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις είτε είναι σε διαδικασία εξόδου, είτε έχουν ήδη αποχωρήσει. Αλλού αναφέρει πως συνεχίζεται και σήμερα η προσπάθεια κατάσβεσης της τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Καντάρας. Σε άλλο θέμα γράφει πως το Υπουργείο Ενέργειας ενημέρωσε τη Βουλή για τη νέα μεθοδολογία για την αξιολόγηση των τιμών των πετρελαιοειδών από τις εταιρείες και τα πρατήρια καυσίμων.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Άνευ ορίων επιδόματα γιατρών» γράφει πως ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεσή του για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα επιδόματα που λαμβάνουν οι γιατροί του δημοσίου. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις εξελίξεις σε σχέση με την πυρκαγιά στα κατεχόμενα και τις αναζωπυρώσεις που υπήρξαν. Επίσης γράφει πως οι τιμές του πετρελαίου κίνησης έσπασαν χθες το φράγμα των €2 το λίτρο σε ορισμένα πρατήρια παγκύπρια.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι εξήγγειλαν οι Τατάρ και Οκτάι» πως ξεκινούν νέα έργα υποδομών στις παραλίες, τους δημόσιους χώρους και στα πάρκα στο Βαρώσι. Επίσης αναφέρεται στη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Καντάρας, σημειώνοντας πως το ΑΚΕΛ εξέφρασε την οδύνη του για αυτήν. Ακόμη αναφέρει πως σημειώθηκε αύξηση 20 ευρώ στο γέμισμα του αυτοκινήτου μέσα σε τρεις μήνες.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι ιδιοκτήτες σπιτιών στο Πισσούρι κάνουν έκκληση στους βουλευτές» πως οι κάτοικοι του Πισσουρίου έκαναν έκκληση στους βουλευτές την Πέμπτη να βοηθήσουν με τα μεγάλα προβλήματα λόγω των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων στην περιοχή, περιλαμβανομένου του θέματος της αποπληρωμής των δανείων που έχουν από τράπεζες. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση σε ό,τι αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα. Επίσης γράφει πως όλο και περισσότερα ναρκωτικά αγοράζονται από το διαδίκτυο και αποστέλλονται ταχυδρομικώς.

«Απόγνωση, θυμός, αγανάκτηση!» είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Γνώμη» που γράφει για το σπάσιμο του φράγματος των 2 ευρώ στην τιμή των καυσίμων. Αλλού αναφέρει πως 156.000 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχιας ή σε κοινωνικό αποκλεισμό. Ακόμη γράφει για στημένα παιγνίδια της Δεξιάς με τακτικές «παράγκας».

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τα τρωτά σημεία των τριών βασικών υποψηφίων» πως δεν είναι όλα ρόδινα για τους τρεις βασικούς υποψήφιους της κούρσας των προεδρικών εκλογών, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη. Επίσης αναφέρει πως σοβαρό κίνδυνο λιμού, ειδικά στην Αφρική, προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ακόμη γράφει πως η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε στην Ουγγαρία έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές διεθνώς.

KYΠΕ

 
27317