Πρωτοσέλιδα σήμερα (25/01): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 25/01/2022

Το αποτέλεσμα των "εκλογών" στα κατεχόμενα, η αναβολή στην υπόθεση του εργοστασίου του Astrasol, οι διαφοροποιήσεις στο test-to-stay στα σχολεία και οι σκέψεις για επέκταση του μέτρου, όπως και οι νέες μεγάλες αυξήσεις τελών στο λιμάνι Λεμεσού, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νίκησαν Τουρκία, Τατάρ, αποχή», αναφέρεται στις "εκλογές" στα κατεχόμενα και στην αποχή ρεκόρ που έφτασε στο 42%. Αλλού γράφει ότι η «Ελπίδα» πάγωσε την Ελλάδα και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε χαστούκι του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Βουλή, που έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση για τους Εισαγγελείς.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οδύσσεια χωρίς τέλος για τα θύματα του Astrasol» γράφει ότι από το 2009 που μπήκε λουκέτο στο εργοστάσιο Astrasol λόγω του τοξικού διχλωρομεθάνιου R40 που εξέπεμπε, οι οικογένειες ακόμα αναζητούν δικαίωση. Αλλού γράφει ότι τα συμφέροντα και η συγγενοκρατία καλά κρατούν στις αθλητικές ομοσπονδίες, αναφερόμενος σε καταγγελίες στη Βουλή. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για μαύρο Ιανουάριο, αναφέροντας ότι τρίζει ακόμα τα δόντια της η πανδημία.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επεκτείνουν το Test to stay» γράφει ότι θα το εφαρμόσουν στα νοσηλευτήρια και την Αστυνομία, ενώ σκέφτονται και άλλες υπηρεσίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «Ελπίς» τρίζει τα δόντια με την πιο κρύα νύχτα να είναι απόψε. Αλλού γράφει ότι καθυστερεί η αποστολή εξώδικων από τις κάμερες.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πληρώνουμε ακριβά το λογαριασμό της σκανδαλώδους συμφωνίας για το λιμάνι», αναφέρεται σε νέες αυξήσεις μέχρι και 95% στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού. Αλλού αναφέρει ότι η Cyta συνεισέφερε 1 δισ. ευρώ στο κράτος και κέρδη ρεκόρ για το 2021. Σε άλλο θέμα γράφει για τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες από τον παγετό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Υπουργείο φέρνει μικροαλλαγές στο test -to-stay στα σχολεία», γράφει ότι οι μονάδες δειγματοληψίας θα λειτουργούν στο 50% των σχολείων για τις επαφές όλων των σχολείων. Αλλού αναφέρεται σε προσπάθεια για μείωση των τροχαίων θανάτων κατά 50%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την κίνηση της Βουλής να αποκλείσει τον Γενικό Εισαγγελέα από τη διερεύνηση των διαβατηρίων.

(ΚΥΠΕ/BRIEF)

 
27106