Πρωτοσέλιδα σήμερα (25/11): Τύπος & Online

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 25 Νοεμβρίου 2021

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα αναχαίτισης της Πανδημίας που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργικό και στοχεύουν κυρίως στους ανεμβολίαστους, η μεταρρύθμιση της ΤΑ και οι πληροφορίες πως οι νέοι Δήμοι θα είναι 20,  η αλλαγή στο σχεδιασμό της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία με την απόφαση να επιτρέπεται η διέλευση σε ιδιωτικά αυτοκίνητα και η κρίση στην Τουρκία εξαιτίας της οικονομίας, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.
 
Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Safepass σε παιδιά 6+ και μπλόκο σε ανεμβολίαστους από 15/12», γράφει πως σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους καθώς από τις 15 Δεκεμβρίου δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, νυκτερινά κέντρα, χώρους εστίασης κλπ. Αλλού, γράφει πως φουντώνει η οργή κατά του Ερντογάν στην Τουρκία λόγω της οικονομικής κατάστασης. Σε άλλο της θέμα γράφει πως στο κόκκινο δουλεύουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

  1. Δεν χάνουν την δουλειά τους οι ανεμβολίαστοι των χώρων εστίασης

  2. Ανάλυση Πέμπτης: Κέρδη στον ΟΠΑΠ λόγω online gaming

  3. Μεγάλο πρόβλημα στα κατεχόμενα από την πτώση της τουρκικής λίρας

  4. Aνοίγουν τα κρατικά ταμεία για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

  5. Ελεγκτική: Πήραμε αεροπλάνα πυρόσβεσης, αλλά δεν έχουμε πιλότους

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Κλείδωσε η συμφωνία για 20 νέους Δήμους», γράφει πως σήμερα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα αγκάθια στην μεταρρύθμιση της ΤΑ, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του «Π», ο αριθμός των Δήμων κλείδωσε στους 20 και δεν αλλάζει. Αλλού, γράφει για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. Σε άλλο του θέμα γράφει πως απειλείται με κρίση διαρκείας η Τουρκία εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
 
«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ανεμβολίαστοι στο στόχαστρο», και γράφει πως πιο αυστηρά μέτρα και περιορισμούς από αυτούς που πρότειναν οι επιστήμονες αποφάσισε χθες το Υπουργικό με τη στόχευση να αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους. Σε άλλο του θέμα γράφει πως τελικά θα επιτρέπεται η διέλευση ιδιωτικών αυτοκινήτων στην υπό κατασκευή Μακαρίου στη Λευκωσία ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν διαφορετικός. Αλλού, γράφει πως αρχίζει να δείχνει πρόσωπο το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

 

  1. Χατζηπαντέλας: Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα αποφύγουμε Lockdown

  2. Ξηλώνουν τα γκέτο της Κύπρου μετά το φονικό στην Λευκωσία

  3. Ο Οδυσσέας «άναψε φωτιές» στο Τμήμα Δασών - Ετοιμάζουν απάντηση

  4. Μ. Ηλιάδης: Ο 1ος υποψήφιος στις Προεδρικές 2023 στην Offsite

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Αντιφατικές οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα, προκαλούν ένταση και θυμό», γράφει πως τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό λήφθηκαν χωρίς διαβούλευση και χωρίς να παρουσιαστούν δημόσια τα επιστημονικά δεδομένα. Αλλού, γράφει πως αλλάζει ο οδικός σχεδιασμός στην Μακαρίου και θα εισέρχονται ιδιωτικά αυτοκίνητα σε βάρος των πεζών. Σε άλλο της θέμα γράφει για άκρα του τάφου σιωπή από Προεδρία, Νομική Υπηρεσία και ΜΟΚΑΣ για τα Pandora Papers.
 
Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» κάτω από τον τίτλο «Τώρα είναι το SafePass, μάσκα σε παιδιά», γράφει για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, και αναφέρεται μεταξύ άλλων στις αποφάσεις για ακύρωση των χριστουγεννιάτικων γιορτών στα σχολεία και άλλων εκδηλώσεων καθώς και στην λήξη του safepass στους 7 μήνες αν δεν υπάρξει η 3η δόση. Αλλού, γράφει για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις δασικές πυρκαγιές και την έκκληση για υιοθέτηση Στρατηγικού Σχεδίου. Σε άλλο της θέμα γράφει πως έρχεται στη Λεμεσό πιστή αντιγραφή ρωσικού πλοίου του 1703.

ΚΥΠΕ

 
27328