Πρωτοσέλιδα σήμερα (25/9): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 25 Σεπτεμβρίου

Ο κυριακάτικος Τύπος επικεντρώνεται στην προεκλογική εκστρατεία και στη δράση των μηχανισμών των κομμάτων, στους βανδαλισμούς στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Λεμεσό, στους χειρισμούς στο θέμα των τ/κ περιουσιών, και στις επιπτώσεις από τον τερματισμό επιτήρησης για εφαρμογή της απόφασης αναφορικά με την υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Μόνο ο Αβέρωφ ξέρει και μπορεί» αναφέρεται σε δυναμική επιστροφή-δυναμική παρέμβαση της Καίτης Κληρίδη σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρεται στην ομιλία Μητσοτάκη στα ΗΕ, η οποία εξόργισε την Τουρκία που άρχισε να εκτοξεύει νέες απειλές. Αλλού, η εφημερίδα προβάλλει τη δήλωση του Υπουργού Μεταφορών για τον σημαντικό νέο ρόλο της Αρχής Λιμένων.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Τα τρία σενάρια για το φυσικό αέριο της Κύπρου», αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει fast track διαδικασίες από τον Σεπτέμβριο για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Αλλού, η εφημερίδα δημοσιεύει θέμα υπό τον τίτλο "To fake πρόσωπο του 'καλού παιδιού' αναφερόμενη στον Νίκο Χριστοδουλίδη. Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρεται σε απίστευτες ιστορίες πλουτισμού και συγκάλυψης σχετικά με τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: 

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Προεκλογική από πόρτα σε πόρτα» γράφει ότι ανέλαβαν δράση οι μηχανισμοί των κομμάτων και ότι ξεκίνησε κούρσα face to face προς αναζήτηση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων. Σε άλλο θέμα γράφει για ντροπιαστικές εικόνες στο κέντρο της Λεμεσού αναφερόμενη σε δεκάδες Αφρικανούς παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι κοιμούνται στο χώμα με σκέπασμα χαρτόνια. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται σε κυπριακό ναυάγιο στο Στρασβούργο και γράφει ότι η απόφαση για να κλείσει η υπόθεση Λοϊζίδου θέτει σε ορατό κίνδυνο και την 4η Διακρατική.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Ο Ν. Αναστασιάδης απέτυχε να πείσει για το πού στεκόμαστε στη μορφή της λύσης του Κυπριακού», αναφέρεται σε δηλώσεις για το Κυπριακό του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος ανέφερε πως «είναι απελπιστικό να βλέπεις το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια σου και να μη γίνεται τίποτε». Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρεται σε ανασφάλεια και επιφυλακτικότητά για απόκτηση κατοικίας και γράφει ότι το στεγαστικό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τις νέες οικογένειες. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην ενεργειακή κρίση που σαρώνει την Ευρώπη για την οποία, όπως γράφει, είναι πολλοί οι υπεύθυνοι.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Sunday Mail» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Μια δύσκολη μάχη μόνο για να ακουστεί» και αναφέρεται σε έναν εφιάλτη που βίωσε ένας άντρας σε σχέση με την υποβολή παραπόνου για ιατρική αμέλεια. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στους βανδαλισμούς στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Λεμεσό και στην καταδίκη του περιστατικού. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι τα οδοφράγματα μπορεί να άνοιξαν, αλλά η Κύπρος παραμένει χωρισμένη στα δύο.

«Η Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρεται στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Κενά αέρος στην 'πτήση' Χριστοδουλίδη» και στο τι εκτυλίχθηκε στο επιτελείο μετά τις αποκαλύψεις ιδιωτικών συνομιλιών και στη διαχείριση της επόμενης ημέρας. Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι εδώ και μια εβδομάδα έχουν πυροδοτηθεί δυναμικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν, εξαιτίας του θανάτου της 22χρονης Μαχσά Αμίνι. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι οριστικό «κλείσιμο» της Τέταρτης Διακρατικής Προσφυγής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως «πακέτο» με τον τερματισμό παρακολούθησης της υπόθεσης Τιτίνας Λοϊζίδου, δρομολογούν σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ισχυρά κράτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή της Κυριακής» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Δημοψηφίσματα 'μοντέλο' για τα κατεχόμενα», προβάλλοντας το τι αναφέρουν σημειώματα της ΕΕ για τις αποφάσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλού, η εφημερίδα παρουσιάζει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρεται στη στασιμότητα που παρατηρείται στο κτίσιμο ιδιωτικής κατοικίας, λόγω της ακρίβειας στις τιμές των υλικών οικοδομής και της αύξησης των δανειστικών επιτοκίων.

(ΚΥΠΕ/BRIEF)

 
27715