Πρωτοσέλιδα σήμερα (27/11): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 27/11/2021

H νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης πτήσεων, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τα μέτρα που αφορούν παιδιά, οι κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο και οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης η φρενίτιδα για το Βlack Friday, τα κατασκευαστικά έργα στην Πάφο, το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και η επίσκεψη του Πάπα.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Αλλαγές στο Κτηματολόγιο: Μέσα σε 20 λεπτά μεταβιβάζεις ακίνητο

2/ To Smart Future η πρόταση της Eurolife για συνταξιοδότηση

3/ Προς έγκριση κατώτατου μισθού στην ΕΕ

4/ Who is Who: Τασούλα Ιερωνυμίδου - Γενική Διευθύντρια Βουλής

5/ Ranking: Πόσες ώρες δούλεψαν οι Κύπριοι το β’ τρίμηνο του 2021

 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εφιάλτης η νέα μετάλλαξη Μποτσουάνα» και αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη και ότι και στην Κύπρο λαμβάνονται μέτρα για επιβάτες από οκτώ χώρες. Αλλού αναφέρει ότι σύνδεσμοι γονέων προχωρούν με αντίμετρα και δεν θα πάρουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Η «Α» προβάλλει επίσης το ΓεΣΥ και αναφέρεται σε SOS του Ελεγκτή για τα οικονομικά.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Εισήγηση για δημιουργία εφημερεύοντων ιατρείων με παιδιάτρους

2/ Δεν πήγε καλά το φετινό Black Friday - «Μειωμένη επισκεψιμότητα»

3/ Κινδυνεύει η Κύπρος από πυραύλους; (ΒΙΝΤΕΟ)

4/ Τα 3 θέματα που θα εισηγηθεί το ΔΗΚΟ για την μεταρρύθμιση της ΤΑ

 
«Μπλόκο σε 8 χώρες λόγω αφρικανικής μετάλλαξης» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως επικρατεί συναγερμός σε διεθνές επίπεδο λόγω της νέας αφρικανικής παραλλαγής του κορωνοϊού, και στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει μέτρα. Αλλού γράφει ότι δεν αποδέχτηκε το δικαστήριο γραπτή μαρτυρία του δολοφονηθέντος Μαριούθκια για υπόθεση που αφορά 1,5 κιλό κοκαϊνης. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις εξαιρέσεις που ζητούν ΥΠΕΞ και Ελεγκτική για την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.
 
Κάτω από τον τίτλο «Τουρκικά μάτια στη Μεσόγειο» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Τουρκία στήνει πέντε σταθμούς παρακολούθησης και οι δύο είναι στην κατεχόμενη Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι τα εμβόλια απέτρεψαν 654 θανάτους στην Κύπρο. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι η Πάφος είναι πρώτη στην έξαρση της πανδημίας, ενώ έχει 91% στους εμβολιασμούς.
 
Η «Χαραυγή»  στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Χαμηλοί μισθοί και σκληρές συνθήκες εργασίας, οι αιτίες έλλειψης εργατικών χεριών» και γράφει πως υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό αλλά κανείς δεν διερωτάται γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Αλλού γράφει ότι μπάζει από παντού ο δημόσιος τομέας της υγείας, παρά την υπερπροσπάθεια του προσωπικού σε συνθήκες πανδημίας. Η «Χ» γράφει αλλού για καμπανάκι για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ταξιδιωτικός περιορισμός για μέρη της Αφρικής» και αναφέρει ότι η νέα μετάλλαξη έφερε περιορισμούς και εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία για τη Νότια Αφρική. Αλλού αναφέρει ότι πληρωμές μέσω της Τράπεζας Κύπρου μπλοκαρίστηκαν από την εταιρεία μεταφοράς Wise. Σε άλλο θέμα γράφει για τις διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
(ΚΥΠΕ/Brief)

 
27106