Πρωτοσέλιδα σήμερα (27/4): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 27 Απριλίου 2022

Oι επαφές Γκουτέρες για την Ουκρανική κρίση, οι εξελίξεις επί του εδάφους και οι οικονομικές συνέπειες ανά το παγκόσμιο, οι ζυμώσεις για τις προεδρικές εκλογές, οι ανησυχίες για την νέα ηπατίτιδα και οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα. Επίσης αναφορά γίνεται στην υπόθεση Καβαλά στην Τουρκία, στην σύλληψη Κύπριου στη Βουλγαρία και στα προβλήματα στο λιανικό εμπόριο.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Διαμαρτύρονται για το εφάπαξ τα κέντρα διασκέδασης

2/ Αυξημένη η κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα παρά την ακρίβεια

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η χειρότερη ενεργειακή κρίση» και αναφέρει ότι η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η υφήλιος είναι μπροστά σε στασιμοπληθωρισμό. Αλλού αναφέρεται στις ανησυχίες Γκουτέρες για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Η εφημερίδα προβάλλει τις διεργασίες για τις προεδρικές και γράφει ότι το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι ψηλά στις λίστα του ΑΚΕΛ.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ ΑΚΕΛ: Τα στάδια μέχρι να κλειδώσουν τον υποψήφιο τους

2/ Ετοιμάζεται ελκυστικό Σχέδιο για αγορά ποδηλάτου - Ρίχνουν €4εκ.

3/ Τμήμα Δασών: Οχύρωση για πυρκαγιές- Τέλος προσφορών για αεροπλάνα

4/ Λειψανδρία σε θέσεις στο ΥΠΕΣ -Ψάχνουν 40 στην Πολιτική Άμυνα

«Ύστατες προσπάθειες για ειρήνευση» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» αναφέροντας ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες πήγε στη Μόσχα αλλά οι πιθανότητες κατάληξης σε εκεχειρία παραμένουν περιορισμένες. Αλλού γράφει ότι σήμανε συναγερμός για την οξεία ηπατίτιδα και ότι δεν καταγράφηκε κρούσμα στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει για το τι άφησε πίσω της η ποσοτική χαλάρωση.

Κάτω από τον τίτλο «Συναγερμός για νέα ηπατίτιδα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι μια νέα μορφή της νόσου κτύπησε τα παιδιά και ότι είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί και στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ο 49χρονος Τάσος Συμιλλίδης συνελήφθη στην Βουλγαρία και είναι προς έκδοση στην Κύπρο για 4 υποθέσεις. Ο «Φ» προβάλλει ακόμη περιστατικά κατά την απογραφή και γράφει ότι μέχρι και όπλο τράβηξαν κάποιοι.

«Ορατός ο κίνδυνος για εξώσεις και απολύσεις στο λιανικό εμπόριο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι οι καταστηματάρχες αναφέρουν σημαντική πτώση του κύκλου εργασιών και ότι η αγορά ήταν υποτονική το Πάσχα. Αλλού αναφέρεται σε μέτρα για στήριξη καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου Λάρνακας. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως καταγράφηκαν πληρότητες 60% σε ξενοδοχεία στην Πάφο και στα ορεινά.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Η Δύση αδιαφορεί για την απειλή για πυρηνικό πόλεμο» και γράφει πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στέλνουν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και δεν δίνουν σημασία στις απειλές της Μόσχας ότι αυτό ίσως οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Αλλού αναφέρει ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον τους για τις προεδρικές. Σε άλλο θέμα προβάλλει την επίσκεψη οικογενειών κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές και στα πασχαλινά παιχνίδια που οργανώθηκαν.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Σε τροχιά υλοποίησης 33 εκατ. για ποιοτικό τουρισμό» γράφει στο κύριό της θέμα ότι εξαγγέλθηκε το πρώτο (σχέδιο) για αναβάθμιση παραδοσιακών χώρων εστίασης ύψους 8 εκατ. ευρώ. Αλλού αναφέρει πως στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις τραπεζών-συντεχνιών σε Ελληνική και ΚΕΔΙΠΕΣ. Επίσης προβάλλει την επανεκτίμηση μεσοπρόθεσμων προοπτικών της οικονομίας. 

(ΚΥΠΕ)

 
27800